• Jenni

20 dingen die ik graag doe.

Ik schreef het al in één van m'n laatste Instagram-posts: ik probeer echt meer stil te staan bij de dingen waar ik dankbaar voor mag zijn in mijn leven. Het helpt mij in ieder geval om dat leven nog steeds van de zonnige kant te zien, ondanks het feit dat ik de afgelopen jaren veel verloren heb. Een beetje een halfvol/halfleeg-kwestie, weet je wel. Dus toen ik op Thales from the Crib (een van mijn favoriete blogs) een oproepje zag tot een heuse blogestafette hierover, leek me dat heel fijn om te doen. Omdat ik er echt van overtuigd ben dat het bijdraagt tot meer kriebels in de buik en een 'life is good'- gevoel.


Dus hier zijn ze, de 20 dingen waarvan mijn hart sneller gaat slaan (en hoelang het geleden is dat ik ze nog deed):


 • Schrijven: of het nu bloggen is of een brief schrijven (wat mijn wederhelft en ik in onze beginjaren nog heel old school deden, nu veel te weinig), schrijven is echt zo'n activiteit waarin ik een flow kom. En laat dit laatste nu volgens Ikigai (het Japanse concept van de zin van het leven) een van de dingen zijn die bijdragen tot een lang en gelukkig leven.

 • Kwissen: In een muffe parochiezaal rond vettige hapjes en Duvels zich buigen over vragen rond aardrijkskunde, geschiedenis of actualiteit? Bij de ene wekt het nare examenstressherinneringen op, ik vind het de ideale activiteit op zaterdagavond. Afgelopen dinsdagavond deed ik het nog, en we wonnen zelfs!

 • Fotograferen: geef me mijn fototoestel en ik ben gelukkig. Ook gisteren nog gedaan, gewoon in onze tuin :-)

 • Mijn kinderen platknuffelen: Ik ben niet de meest 'lichamelijke' persoon (ik word ongemakkelijk van te veel knuffels) maar met de mensen die ik het allerliefste zie op deze aardkloot doe ik niet liever. Echt gewoon eens een rondje smootchen, dat is dus ongegeneerd knuffelen en kussen en snuffelen (ja ik ben echt verslaafd aan de geur van mijn kinderen - ik zou die voor altijd in een potje willen steken)

 • Reizen: Ik ben besmet met het Wanderlust-gen en de kriebels gaan pas liggen als ik minstens twee verloven vooruit heb gepland :-) Dat gaat hier niet puur over het op vakantie gaan zelf, maar ook de hele voorpret: de skyscanners van deze wereld afschuimen, routes vastleggen, blogs lezen,...) De laatste noemenswaardige reis was New York in maart; in augustus trekken we naar Frankrijk op surfvakantie en in het najaar naar Porto & Lissabon. En ik ben al druk bezig met de organisatie van onze roadtrip door Florida volgende paasvakantie. (de nieuwe garagepoort zal nog efkes moeten wachten, sorry Servaas)


Een paar dingen waar ik blij van word op een rij: planten, mijn zomerhoed (instant vakantiegevoel), het oud fototoestel van mijn papa waarmee ik mijn eerste foto's trok, leuke quotes en boeken over reizen die me inspireren.

 • Yoga: mijn leven veranderde toen ik yoga ontdekte vorig jaar. Echt. Ik begon me beter in mijn vel te voelen, leerde mijn lichaam meer appreciëren en ik denk zelfs dat ik er mentaal stabieler door ben. Hier volg ik elke week les.

 • Baantjes trekken: vaak met tegenzin eraan beginnen en de eerste tien baantjes is het afzien. Maar elke keer opnieuw denk ik 'waarom doe ik dat niet meer'? (een beetje te vergelijken met die andere lichamelijke activiteit waar ik 70% van de tijd eerst te moe voor denk te zijn ;-)) Activiteit A was alweer een dikke week geleden, B zijn uw zaken niet :-).

 • Die eerste koffie 's morgens drinken: trekt de motor en de aanspreekbaarheid aan.

 • Online snuisteren: of het nu is om te zoeken naar een nieuw vintage kastje, een hip hotel of een nieuwe zwembroek voor Felix. Ik kan me daar echt in verliezen. Een beetje nutteloos soms en ik probeer ook net te consuminderen, maar toch. Quasi dagelijkse activiteit

 • Eten & drinken: op resto of thuis, maar geef me een goed gevulde tafel, wat witte wijn en een handvol goede vrienden of familie en ik ben zot gelukkig. Gisteren was het zo'n fijne zomeravond met drank, snelle pasta, geen gsm en spelende kinderen tot ver na bedtijd. Heerlijk.

 • DIY: ik dacht nooit dat ik dat zou zeggen, ik de persoon met de twee linkerhanden, maar ik klus dus graag. Ik heb de laatste weken ondervonden hoe fulfilling het is om een Ikea-kastje in elkaar te steken of zelf te behangen. In de categorie 'dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou kunnen en toch deed'.

 • Mijn huis decoreren: we wonen twee maanden in ons nieuw huis en ik vind het zalig om na te denken over een gezellig tuinhoekje, een speelkamer in te richten of samen als koppel een lamp op te hangen. We kregen zelfs geen ruzie.

 • Planten kopen: gisteren nog, voor 50 euro in de Ikea (ik kreeg nog geen opmerking van de wederhelft, maar dat kan elk moment gebeuren nu)

 • Mijn bullet journal invullen: brengt mijn vaak op hol geslagen hoofd en mijn 101 wilde plannen tot rust. 't is helaas alweer een dikke week geleden en ik voel de chaos al opkomen ;-)

 • Wandelen: ietwat in dezelfde categorie als hierboven. Laatste keer was zo'n twee weken geleden, de Brueghelwandeling in Dilbeek.

 • Kindloos eropuit trekken: doen we zo'n 2 à 3 keer per jaar. Altijd vijf dagen op voorhand buikpijn, maar eens de jongens afgezet zijn en we met z'n tweeën wegrijden of het vliegtuig instappen overvalt me een complete rust. Vorig jaar gingen we redelijk decadent naar Rhodos, in een poepsjiek hotel dat we ons eigenlijk niet helemaal konden veroorloven. Maar 4 daagjes zwemmen in de zon en herbronnen was wat ik, een maand na de dood van mijn papa, nodig had om een weer een streepje zonlicht te zien.

 • Opruimen: ok, niet de activiteit zelf, maar wel de rust die ik achteraf ervaar (ik moet er straks nog aan beginnen ;-))

 • Lezen en inzichten opdoen: iets lezen en denken 'ja, dat is het'. Heerlijk. Ik ben het 'Handboek voor mindere dagen' aan het lezen van Happinez-hoofdredacteur Eveline Helmink en kan het iedereen aanraden.

 • Naar mijn therapeute gaan en telkens weer buitenkomen en me weer licht als een kuikentje voelen. Ik zou voor altijd 1x per week willen blijven gaan.

 • Muziek luisteren: de hele dag door (dus ook nu, terwijl ik aan het tokkelen ben). Van Solange over Anderson Park naar Fleetwood Mac en verder naar Jungle. Ik kan niet zonder.


Van welke activiteit word jij helemaal week vanbinnen? Ik verneem het graag hier (maar dan dien je eerst in te loggen) of via mijn Insta of FB-pagina!Bad yogi's :-)

231 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven