• Jenni

2021 in 11 doelen.

Life is what happens while you're busy making plans, luidt het motto. Ik ondervond dat aan den lijve een aantal jaren geleden, en dit jaar kan iedereen erover meespreken. Maar wil dat zeggen dat we moeten stoppen met plannen maken? Hell no. Plannen betekent voor mij het uitspreken van mijn dromen. Het concretiseren maakt ze tastbaar. En ze hier met jullie delen maakt dat ze gaan leven. Dat ik me niet kan verstoppen achter angst of een we zien wel.


Ik heb er wel minder dan vorig jaar en dat komt wel doordat ik ruimte wil laten aan het onvoorspelbare. En omdat ik toch wel wat grootste dingen wil doen - ik laat jullie niet langer in spanning.


 1. Begin januari laat ik studiodroom op jullie los. Mijn coachpraktijk waarin ik mensen ga begeleiden bij levens- en loopbaanvragen. Waar veerkracht, zelfontwikkeling en versterking centraal zullen staan. Studiodroom is niet enkel de vrucht van mijn jarenlange ervaring in HR, maar vooral van de ontwikkeling die ik de laatste jaren doormaakte. Je kracht ligt in je grootste verdriet, zegt Glennon Doyle in Untamed. Ik kan het niet meer met haar eens zijn.

 2. In studiodroom zal ik (voorlopig) 1 dag en 1 avond per week coachen. Daarnaast zal ik via Instagram ook zoveel mogelijk doorgeven wat mij inspireert en geholpen heeft: quotes, boeken, inzichten. Zo wordt het ook aan kanaal waar ik dingen verder kan doen die ik graag doe: spreken over onderwerpen waar ik niet over kan zwijgen.

 3. Want soms leer je mensen kennen waarvan je het gevoel hebt dat alle puzzelstukken in elkaar vallen. Waar je op verschillende niveaus mee connecteert. Ik had het geluk dit jaar zo'n mensen te leren kennen. Toevallig (of net niet) praten we héél graag over dezelfde onderwerpen: groei, identiteit, vrouw zijn. Daar gaan we in 2021 iets heel leuks mee doen (sorry, meer kan ik nog niet vertellen!). En ons ondertussen heel hard amuseren, dat weet ik nu al zeker.

 4. Want dat wil ik 2021 nog meer doen: wat meer de lichtheid van het bestaan opzoeken. Hoe precies weet ik nog niet, maar dat ik op hetzelfde elan verder wil gaan als dit jaar staat vast. Door dingen te doen die me uit mijn hoofd laten kruipen, zoals tennissen of handletteren. (wees gerust, breien ga ik niet doen).

 5. Of skiën! Als het corona belieft, gaan we met Pasen voor het eerst skiën als gezin. Het zal de eerste keer op de latten zijn voor August en Felix, en stiekem hoop ik dat ze net als ik gebeten zullen worden door de skimicrobe.

 6. En zelfs al mochten we ook deze reis opnieuw moeten annuleren, het staat vast dat we in juli 1 maand op vakantie gaan. Wij, de tent, en hopelijk de Balkan.

 7. Vertrekken doen we - hopelijk - na het feest dat we op 3/07 zullen geven. Mijn halve trouwboek en ik zijn dan 10 jaar man en vrouw en 20 jaar in elkaars leven. En dat willen vieren met frietjes, veel drank, vrienden en muziek. De hele nacht lang.

 8. Al betekent die uitspatting niet dat ik mijn gezonde levensstijl wil laten varen. In 2020 verloor ik heel wat kilo's, liet ik steeds meer alcohol achterwege, ging ik gezonder eten én meer bewegen. Ik voel me zo veel beter in mijn vel en dat gevoel wil ik niet meer kwijt (en stiekem hoop ik een buikspier te ontdekken onder mijn vetrollen, dat ook.)

 9. Wat wil misschien wil zeggen dat ik me een nieuwe garderobe zal moeten aanschaffen. Al zal dat niet voor direct zijn, want ik heb me voorgenomen om de komende 6 maanden geen nieuwe kleren te kopen (merci @stephiedewever om dat zaadje in mijn hoofd te planten :-)). Waarom? Ik stel me al langer vragen bij onze consumptiemaatschappij, en ik word vaak zelf mottig van mijn drang naar altijd meer terwijl ik slechts 25% uit mijn kleerkast draag. Dus kies ik ervoor cold turkey even niets meer te kopen. Nieuwe oude dingen op mijn hangers te ontdekken. Efkes komaf maken met dat nooit-tevreden-gevoel.

 10. Zo blijft er hopelijk wat geld over voor dat ander project dat op stapel staat: onze Casa Nerinckx verbouwen tot de woning van onze dromen. De echte werken zullen in 2021 allicht nog niet van start gaan, maar bedoeling is wel om al een ontwerp te hebben waarvan ons hart sneller gaat slaan.

 11. Eigenlijk wil ik dus verder gaan op hetzelfde elan als dit jaar: dingen doen die goed voelen, op mijn ritme. Dit jaar leerde ik ook dat alleen zijn me deugd doet. Het is uit die momenten dat ik inspiratie haal. Daarom wil ik er in 2021 graag één of twee weekends alleen op uit trekken om te schrijven. Wie tips heeft, laat maar komen.


Op welke manier willen jullie 2021 vormgeven? Ik hoor het graag!


Jenni.


389 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven