• Jenni

48u in Sevilla!

Enkele keren per jaar trekken we ertussen uit. Enkel wij twee. Om te kunnen citytrippen op ons tempo en om eens niet om 6u30 's morgens uit ons bed te worden geschreeuwd. 48u, meer hadden we niet enkele weken geleden om de Andalusische stad te leren kennen. Reden: vluchturen die niet zo goed uitkwamen en niemand die meer dan twee dagen met onze wildebrassen overleeft :-). Maar twee dagen bleken net perfect genoeg om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken én om de heerlijke, Zuid-Spaanse sfeer op te snuiven.


Avond 1

Het voordeel van een korte vliegreis werd meteen duidelijk bij de aankomst in Sevilla Airport: met alleen handbagage sta je in no time buiten (en je bespaart ook op bagage, want tegenwoordig is dit in geen enkel vliegtuigticket inbegrepen) en met de gemakkelijke busverbinding waren we op een halfuurtje in ons hotel. Even opfrissen en meteen vertrekken naar ons restaurant voor die avond. Ik had gereserveerd in El Pinton, een hotspot die ik al enkele keren op IG en via Petite Passeport had zien passeren. De wandeling van ons hotel naar het restaurant maakte meteen duidelijk dat de mensen hier heel anders leven: ook al is het winter, alle straten en terrassen zaten bomvol mensen die aan hun weekend begonnen waren. Wat een verademing met grijs en ik-blijf-binnen-met-de-rolluiken-dicht-vanaf-17u-'s avonds-Vlaanderen. Wat een sfeer!

Maar soit: die El Pinton, die nog behoorlijk leeg was om 21u (Zuid-Spanjaarden gaan blijkbaar nog later eten dan de gemiddelde Spanjaard) is een lust voor het oog qua interieur: de typische Andalusische sfeer in een modern kleedje. Denk aan de typische patio's gemixt met een Scandinavisch design. Die visie trekken ze door naar hun menu. tapas, maar dan alles behalve traditioneel. De cocktails waren er heerlijk en de desserts verrukkelijk. Een tip: ga er niet heen als je een romantisch diner in gedachten hebt, want met een DJ op de achtergrond is het niet echt een setting om elkaars diepste zinneroerselen te delen.


Dag 1

Op dag 1 hadden we een bezoek aan het Réal Alcazar gepland, het wereldberoemde paleis gebouwd door de Moorse Koningen. Sla dit pareltje echt niet over, ook al hou je niet zo van geschiedenis. De architectuur is schitterend en de tuinen, waar een deel van Game of Thrones is opgenomen (de 'Water Gardens of Dorne', seizoen 5) is zelfs op een winterse, grijze dag adembenemend. Tip: boek zeker op voorhand je ticket hier, zodat je niet hoeft aan te schuiven (laat je niet afschrikken door het soms wel lachwekkende 'spanglish' op de website, de tickets zijn echt ;-))

Nadien wandelden we verder door de Joodse buurt, een wirwar van kleine, gezellige straatjes waar we zonder stratenplan beslist waren verdwaald. Om 14u (Spaanse tijden, weet je wel) hielden we halt in een typische tapasbar in Calle Alfalfa, een straatje met de ene gezellige bar na de andere. Het plan was om nadien nog te gaan shoppen in Soho Benita, een collectief van Concept stores. Waren we natuurlijk even vergeten dat ze in Andalusie echt nog een siesta houden. We hebben daar dan maar een voorbeeld aan genomen. Tip nummer 3: plan je shopmomenten dus NIET in tussen 14u30 & 17u30 :-)

De avond sloten we af in Tata Pila, een zaak geïnspireerd op de Franse bistro's van weleer maar waar men enkel Andalusische gerechten serveert. Ook een absolute aanrader. Prachtig interieur, vriendelijke bediening en qua eten top. Ik kon er niet anders dan de octopus proberen en die was heerlijk ;-)


Dag 2

Op onze laatste dag hadden we een lange wandeling gepland in Macarena, een volkse buurt in Sevilla. We hielden eerst halt bij Kok Tu Cucina voor een gezonde brunch. Quasi alles is huisbereid met natuurlijke ingrediënten.

In Macarena vind je de ene kerk na de andere en alles ademt er geschiedenis uit. Op het einde van de wandeling stuitten we op Metropol Parasol, een avant-gardistisch kunstwerk waar je op kan lopen en van waar je een prachtig uitzicht hebt over de hele stad. Echt de moeite waard, ook al moet je een kleine inkom betalen.

De namiddag brachten we door op de Plaza De Espana, een gigantisch plein waar je je, dankzij het aangelegd kanaaltje waarop je een pedalo kunt huren, een beetje in Venetie waant. Ondertussen scheen de zon op volle kracht en konden we dus zonder jas (in januari!) rondlopen. We besloten om onze laatste uren op Sevillaanse bodem te genieten van de zon, de straatartiesten en Spaanse pils. Conclusie: 48u is kort, maar absoluut de moeite om naar Sevilla te trekken!


Enkele facts & figures:

- 52.000 stappen gezet/48u

- Circa 700EUR uitgegeven (all-in, wel te verstaan)

- Meer zonuren op 48u dan op een hele maand december in België

134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven