• Jenni

4 coole hotels waar wij al eens (met kroost!) logeerden.

De wederhelft en ik, wij placeren al eens graag een citytripke. Ik kan zo wel stellen dat we al menige steden in Europa (en een paar daarbuiten) bezochten. Een activiteit die we - in tegenstelling tot regelmatig op de lappen gaan of uitslapen - niet echt wilden opgeven na de reproductie (voor alle duidelijkheid: dat niet meer uitslapen was eerder uit overgave aan de dictatuur van mijn vroege vogels). Als jonge twintiger waren wij content met een Formule 1 of Holiday Inn, maar met onze groeiende portemonnee kwam ook de drang om die tripjes te combineren met een iets fancyer tijdelijke woonst. Niet dat je mij kan paaien met roomservice of de Hilton. Een onvergetelijke ervaring, het uit de band springen en een mooi design: daar gaat mijn hart wat harder van kloppen. En laat er nu eens heel wat hotels zijn die niet enkel het bovenstaande aanbieden, maar ook je kinderen met open armen ontvangen. Een overzichtje van de coolste hotels waar wij de afgelopen jaren in logeerden!


1. Upstairs Hotel, Oostende

Ik heb ietwat een haat-liefde verhouding met onze Noordzeekust. Een mix van nostalgie - mijn grootouders en tante hadden een appartement in Knokke, waar ik elke grote vakantie tot mijn 16e doorbracht - en afschuw vanwege de dubieuze architectuur in elk van onze kustgemeenten. In mijn herinnering zijn hotels aan onze Vlaamse kust overpriced en allerminst hip te noemen. Upstairs doorbreekt dit stigma helemaal. We logeerden er deze week twee daagjes en hadden er een superfijne tijd. Qua architectuur zou het ergens Downtown New York niet misstaan. De mix van beton & urban jungle supergeslaagd en het ontbijtbuffet royaal. Betaalbaar en het tofste hotel aan 't zeetje. Sowieso. Want het allerdolste was uiteraard de lobby met indoor glijbaanbuis waar August & Felix niet weg te slaan waren. Ondertussen konden wij zonder gezeur nippen van onze witte wijn & ping pong spelen (ja, dat lukt wonderwel) Samen slapen, altijd een feestje

Lobby van het jaar.


2. Hotel Panache, Parijs

Ah Paris....dat is zo'n stad waar ik wel elk jaar naartoe kan trekken. Alleen is het geen evidente stad om met je koters op hotel te gaan. Zoals in veel wereldsteden zijn de vierkante meters goud waard en is het dus laaaaang zoeken naar een hotel waar je met gans je petite famille op één kamer kunt. Hotel Panache heeft dat, en meer nog: elke familiekamer heeft nog een extraatje. Bij ons was er bijvoorbeeld een heuse minigolfbaan aanwezig die aansloot op de kamer van de kinderen (die we ook 's avonds van de onze konden afsluiten, altijd handig ;-)) Het uitzicht op de Parijse daken en het prachtig design deed het dan weer bij mij.Uitzicht vanuit onze kamer: Niet mis, niet mis.


3. Volkshotel, Amsterdam

Ook eentje dat al lang op m'n hotel-bucketlist stond. Niet persé een hotel dat zich richt op kinderen, maar ook wel eentje waar ze begrepen hebben dat een familiekamer meer is dan een tweepersoonsbed en een uittrekbare sofa. August en Felix sliepen samen (veilig) in een hiperdehip stapelbed (of hoe noem je een bed dat aan het plafond vasthaakt) en ontbeten op de 9e verdieping van het hotel met een adembenemend zicht op Amsterdam. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ze meer onder de indruk waren van de tientallen soorten cornflakes. Maar bon, very kids- en parentfriendly dus. 
4. Guesthouse Hotel, Kaatsheuvel

Stel, je wilt overnachten bij de Efteling, je wilt met heel je kroost (2,3,4,5...) op hotel en je hebt geen zin om honderden euro's neer te tellen voor zo'n themahotel? Dan kan ik Guesthouse warm aanbevelen. Op wandelafstand van het park, superleuke familiekamers met stapelbedden - ik geloof zelfs dat ze kamers hebben voor erg grote gezinnen - en op het gelijkvloers kan je lekker en vrij goedkoop eten in het restaurant. Bij gebrek aan een deftige foto (we gingen in putteke winter, dus uberslechte belichting, weet je wel) trakteer ik jullie op een filmpje:
Jenni.


192 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven