• Jenni

Bruxelles Ma Belle (1): De 4 lekkerste & kindvriendelijkste lunch/brunchadresjes!

Ik groeide op met Brussel in mijn achtertuin en woonde er zelfs verschillende jaren: voor mij blijft onze hoofdstad één van de coolste steden in België, en ja, zelfs misschien ter wereld. Ze wordt echter vaak als vuil/onveilig bestempeld, wat deels (maar welke grootstad heeft hier niet mee te kampen) maar zeker niet helemaal terecht is! Dus ik sleutel graag aan jullie perceptie door af en toe de fijnste adresjes van BRU te verklappen. Vandaag: mijn persoonlijke toppers aan gezellige lunch & brunchplekjes, waar je niet wordt buiten gekeken als je met 1/2/3/…koters binnenstapt. Ideaal voor het lang weekend!


1. La Fabrique en Ville

Op een prachtige locatie (het Egmontpark, goed verscholen achter The Hotel -> jep, daar waar Obama verbleef) de wat mij betreft beste brunch van Brussel en omstreken. Elke weekenddag serveren ze er 100% homemade slaatjes, taarten (de wortelcake is zalig!) en andere vingerlikkende dessertjes. Het interieur is very Instagrammable en voor kinderen is er boven een afgesloten speelruimte. Op warmere dagen is het heerlijk vertoeven op het terras dat uitgeeft op het park.

Waterloolaan 44, 1000 Brussel


2. Houtsiplou

Van dit adresje hou ik om totaal andere redenen dan het bovenstaande. Geen hipsterplek, maar gewoon een typische Brusselse Brasserie waar het altijd gezellig druk is. Het interieur is wat vintage, net zoals het speelgoed dat her en der verspreid ligt, en de hamburgers zijn gewoon goed, zonder al te veel poespas. No-nonsens, zo heb ik het ook graag! En tip: heel leuk om te doen in combinatie met de zuidermarkt op zondag die vlakbij ligt!

Rouppeplein 9, 1000 Brussel

3. Mary Pop-In

Elke zondag boksen de koks van Mary Pop-In een veganistische brunch in elkaar met – en dit is het beste van het hele verhaal- voedseloverschotten. Elke weken zamelen ze zo’n 200(!) kg voedselresten in en maken er heerlijke slaatjes, soepen en desserts van. Ik kan vegan al langer smaken maar mijn man – een liefhebber van al wat onze fauna voortbrengt – had aanvankelijk zo zijn bedenkingen. Een uur later diende de wederhelft toe te geven dat het lang geleden was dat hij zo lekker en origineel gegeten had. Gezellig ook is dat er heel veel gezinnen met jonge kinderen komen eten, en dat zich niemand stoort aan de rennende en joelende kinderen. August & Felix hadden het er heel erg naar hun zin!

Henegouwenkaai 41, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

4. Chicago Café

Mijn persoonlijke favoriet, want in een zeer fijne buurt (Vlaamsesteenweg), fijn vintage interieur (denk maar aan cinema-stoetjes, sanseveria’s, Kewlox-kasten,…) en een uitgebreide en originele menukaart. Maar de top of the bill is echt wel de uitgebreide speelruimte achteraan de zaak waar de kinderen uren (enfin, toch zeker twee ;-)) zoet zijn. Dus chillax en doe maar nog een keer van latte!

Vlaamsesteenweg 45, 1000 Brussel
108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven