• Jenni

Citytrippen met kleine kinderen: het kan!

Bijgewerkt op: 29 jan. 2018

De rode draad van deze blog is beetje: hoe verenig je je leven als ouder met je leven pre-ouderschap? Als er nu één ding was dat we niet wilden laten na het hebben van onze kroost, was het wel dat. August en Felix vergezelden ons o.a. al naar Barcelona, Parijs, Amsterdam en Stockholm. Wie denkt dat dat met kleine kinderen onmogelijk is, think again. Met wat kleine tips en aanpassingen maak je er een leuke stadstrip van waar alle partijen iets aan hebben.


1) Ga naar een kindvriendelijke stad en kies de juiste buurt

Kinderen zijn er overal, toch is de ene stad al meer gemaakt op maat van kinderen dan de andere. Open ruimtes of parken betekent sowieso speelmogelijkheden voor de jonge trippers. De meeste Europese steden zijn hier goed op voorzien, maar toch heb ik zo mijn favorieten. Zo hadden wij al enkele keren in Barcelona vertoefd, maar viel het ons pas de laatste keer (en de eerste keer met 2 koters) op hoeveel speeltuinen er zijn. Letterlijk aan elke hoek van de straat heb je kleine, gezellige speeltuintjes die perfect veilig afgesloten zijn met houten omheiningen. De ideale incentive bij kinderen die niet graag stappen.


Leuke buurten met kinderen zijn o.a. Amsterdam-Oost, Belleville in Parijs of Gracia in Barcelona.


Amsterdam-Oost vanuit het Volkshotel.


2) Planning is everything.

Alles start bij een goede planning. Check op voorhand welke buurten je wil bezoeken, of er daar kindvriendelijke resto’s te vinden zijn en leuke dingen om te doen. Probeer min of meer een dagplanning te maken rekening houdend met de eetmomenten en dutjes van je kleintje(s). Het zorgt ervoor dat je het maximale haalt uit je citytrip en het bespaart je zeker wat stress ter plaatse.Amsterdam-Oost is een superleuke, multiculturele wijk met heel wat fijne resto's, koffiebars en parken.


3) Kies een comfortabel hotel.

Check op voorhand goed je hotel. Welke voorzieningen zijn er? Een zwembad in je hotel jaagt de prijs naar omhoog, maar het is wel een fijne afwisseling tijdens het trippen. Als je met meer dan 1 kind reist, is een familiekamer een goede optie. Altijd handig is er eentje waar je kroost in een aparte ruimte kan slapen. Zo logeerden wij in Rotterdam (‘Art hotel’) in een kamer waar de slaapruimte voor de kinderen afgesloten was door een geluidsdichte wand met een venster op grotemensenhoogte. Zo kan je toezicht houden en het na bedtijd toch nog gezellig maken zonder pottenkijkers ;-)


4) Of ga voor een Airbnb

Is uiteraard ook een goede optie indien je meer op je gemak wil zitten. Je kan het thuisgevoel beter nabootsen en na bedtijd heb je nog een deel van het rijk voor jou alleen. Check zeker Kid & Coe, een Airbnb-systeem dat zich uitsluitend richt op gezinnen. Lees: mooie appartementen op de meest coole plekken (San Francisco, Berlijn, het Comomeer,…) met volledig ingerichte kinderkamers! Je hoeft dus helemaal niet met speelgoed te zeulen, hoe zalig is dat?!


5) Zorg voor voldoende afwisseling en stops

Geen enkel kind wandelt graag uren rond in een museum of shopt graag. Ook die van ons niet. Zorg dus voor een goede afwisseling tussen zaken die je zelf graag wil doen en die dingen die leuk zijn voor je kinderen. Maak daar goede afspraken rond. “Na deze wandeling gaan we naar het strand” of “Na dit museum gaan we naar de speeltuin”. Heb je het geluk kinderen te hebben die gemakkelijk slapen in een buggy, plan dan dat museumuitje tijdens het dutje. Of doe het zo: in shopwalhalla Stockholm ging ik op m’n eentje winkelen tijdens het middagdutje van kind en man. Iedereen content!Ibiza-stad: de ideale combinatie tussen natuur en cultuur.Speeltijd in Barcelona


6) Neem een gemakkelijke buggy mee

En neem het van mij aan, dat zijn absoluut niet de duurste modellen. Een eenvoudige plooibuggy is meestal het handigste vervoermiddel wanneer je snel in – en uit moet kunnen plooien, en het meest wendbaar in bus of metro.


7) Let it go!

Hoe goed je bovenstaande tips ook in acht neemt, reizen met kinderen blijft een avontuur. Loopt het dus niet zoals gepland (en dat zal zeker gebeuren) of moet je een activiteit skippen omdat de kleinste plots koorts krijgt of ineens een scène maakt op het San Marcoplein? Let it go. Als je weet hoe, laat het me dan weten ;-)


En jullie? En hebben jullie nog goede tips om te citytrippen met kleine kinderen?

328 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven