• Jenni

Hoe doen zij het (1)? Work/life met Mama Lobke!


Ooit het boek 'Huwelijk 2.0' gelezen van Pamela Haag? Het gaat er o.a. over dat we al te vaak onze passies en idealen overboord gooien van zodra we kinderen hebben. Voor mij altijd een no go geweest, maar eerlijk is eerlijk: niet altijd simpel. Madame Octopus wil, naast een drop-off zone voor mijn hersenspinsels, ook een inspiratiebron zijn. Voor andere mama's die -met vallen en opstaan - deze weg kiezen. Benieuwd hoe die work/life er op een ander aan toegaat? Regelmatig zal er hier boeiende mama de revue passeren en 5 korte, doch to the point vragen beantwoorden. Bekend in de blogosfeer of niet, zelfstandige of werknemer, met veel of weinig kinders: variatie troef maar allen met één ding gemeen. We zijn meer dan een mama alleen.


Vandaag bijt Lobke van Leuke Wereld de spits af! Een mama die ik bijzonder bewonder omdat ze mijn all-time droomberoep (journalist) combineert met een heerlijk druk gezinsleven. Doordat Lobke net zoals ik onlangs onze papa verloren, heb ik ook heel veel aan haar gevoelige posts en eerlijke berichten over rouw op Instagram en haar blog. Ze is als het ware mijn digitale houvast ;-) Maar ik laat haar vooral zelf aan het woord!

1) Hoe zou je jezelf voorstellen op een speeddating?

Ik ben Lobke, een vrolijke mama van drie + 1 (Mil 1 jaar, Frauke 6 jaar en Kobe 8 jaar – plusdochter Mercedes 18 jaar) die naast mama ook nog gewoon Lobke wilt zijn maar daardoor heel wat ballen tegelijk in de lucht probeert te houden. Ik werk 4/5 als journaliste voor Femma vzw waar ik hoofdredactrice ben van het ledenmagazine maar ook communicatiemedewerker ben. Daarnaast heb ik mijn eigen contentbedrijfje in bijberoep opgericht waarbij ik content maak voor verschillende on-en offline magazines zoals la Maison Victor, Toeristische Attracties vzw, Maison Slash, Steps, De Zondag…. Daarnaast onderhoud ik ook nog mijn eigen blog Leuke Wereld, dit is vooral mijn creatieve uitlaatklep en een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden.

Hobby’s? Die had ik in het verleden veel maar sinds ik moeder ben van 3 is dat niet altijd gemakkelijk. Ik ben heel graag creatief bezig maar dat komt er niet altijd meer van. Ik speel piano (dat doe ik wel nog regelmatig) en ik sport af en toe zoals joggen of powertraining. Ik ben al 17 jaar samen met de liefste man van de wereld Patrick, we leerden elkaar kennen in het uitgaansleven en afgelopen zomer gingen we voor het eerst sinds lang samen weer uit naar Tomorrowland en dat was echt magisch. Het bewijs dat we nog altijd voor elkaar gemaakt zijn ondanks de ups and de downs van de afgelopen jaren. (drie kinderen en verbouwingen, niet altijd simpel ;-)).

2) Waarom sta je elke dag met volle goesting & drive op?

Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en daar ben ik nog altijd ontzettend dankbaar voor. Ik mag verhalen vertellen en schrijven, ik mag websites onderhouden, ik mag sociale netwerken uitbouwen en gewoon doen wat ik echt graag doe! Het feit dat ik dit alles kan combineren met mijn gezin vind ik echt het einde! (want mocht dat niet zo zijn dan zou ik het er wel enorm moeilijk mee hebben!) Dat kan omdat ik een geweldige werkgever heb die zeer flexibel is als het op zieke kindjes aankomt enzovoort, maar ook thuiswerk toestaat. Zonder dit zou het mij niet lukken om zoveel te blijven werken.

3) Hoe ziet een doordeweekse dag eruit?

In de vakantie allemaal iets rustiger maar doordeweeks is het best wel hectisch bij ons thuis. Mijn lief werkt is zelfstandige wat maakt dat hij al vroeg in de ochtend weg is en vaak laat thuis is ’s avonds waardoor ik er heel vaak alleen voor sta ’s morgens en ’s avonds. Zonder een goeie organisatie zou mij dit dus niet lukken! ’s Avonds leg ik al heel veel klaar zoals de kleding (ik leg altijd twee outfits klaar zodat ze kunnen kiezen), de ontbijttafel zet ik klaar, de boekentassen, de brooddozen… ook mijn eigen spullen moeten klaarliggen. Anders haal ik het niet!

’s Avonds overleven lukt door een weekmenu te maken, zodat ik aan de hand van dat één keer per week boodschappen kan doen (bij Collect & Go!) en één keer per week grote kookdag houd zoals spaghetti maken, slaatjes voorbereiden, groenten snijden enzovoort. En daarnaast heb ik uiteraard ook poetshulp en strijkhulp want anders zou ik niet weten hoe ik alles bolgewerkt krijg!

Ik heb ook een groot netwerk aan babysitters en familie die ik kan inschakelen om te komen helpen, want zonder hen zou ik niet kunnen doen wat ik nu doe. Rusten doe ik tijdens de lunchpauze op mijn werk, oh wat kan ik daar genieten van de stilte en de smalltalks met collega’s. (ik ook hoor Lobke ;-))


4) Op welke dagen denk je, ik stop ermee en verkas met mijn gezin naar een onbewoond eiland waar ik elke dag liters kokoswater drink?

Er zijn zo van die dagen waarop alles misloopt…waarop ik bijvoorbeeld meerdere deadlines moet halen (en ja dat MOET echt soms!) en waarop er tegelijkertijd een kind ziek wordt of de poetsvrouw die het laat afweten. Op zo’n dagen kan ik echt pissed zijn, maar ook dan besef ik dat je die dagen eigenlijk nodig hebt om te kunnen genieten en te beseffen dat ik eigenlijk een grote gelukzak ben die hier op planeet aarde gezond en wel mag rondlopen.


5) Hoe hou jij het allemaal vol?!

Door vooral goed voor mijzelf te blijven zorgen. Na het overlijden van mijn papa heb ik een tijdje lifecoaching gevolgd bij Studio Stil. Daar heb ik vooral geleerd om weer ‘Lobke’ te zijn en niet alleen de oververmoeide mama. Hoe? Door kleine momentjes voor mijzelf in te plannen. Sindsdien teken ik diamantjes in mijn agenda, korte of lange geluksmomenten voor mijzelf. Dat kan gaan van een heerlijk koffiedate met een vriendin, een gezonde alleenlunch met mijn favoriete magazine of een datenight met mijn lief. Ik leerde mediteren en geniet af en toe van een yogalesje. Ik leerde weer voluit alle dagen van het leven te genieten. Te springen, te dansen, te lachen en te zingen. Alle dagen! (en sommige dagen gewoon in mijn bed te kruipen met een goed boek, dat ook ja).© Seliz Oguz

Ook zin om deel te nemen aan onze Hoe doen zij het? - reeks? Mail me dan op hi@madameoctopus.com!528 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven