• Jenni

Hoe doen zij het (2)? Work/life met Siem Devos!


Na het succes van deel 1, presenteer ik jullie met veel plezier deel 2 van mijn work/life - reeks! Remember, Madame Octopus wil, naast een drop-off zone voor mijn hersenspinsels, ook een inspiratiebron zijn. Voor andere mama's die -met vallen en opstaan - de weg kiezen om gepassioneerd in het leven te staan. Om naast hun gezinsleven, ook voor die betekenisvolle job te gaan. Vandaag laat ik Siem Devos aan het woord, iemand die ik zeer inspirerend vind door haar fantastisch stijlgevoel (check haar Instagram en je zal weten wat ik bedoel ;-)) én het feit dat ze niet echt een doorsnee huisje-boompje-tuintje-leven hebben!


1) Hoe zou je jezelf voorstellen op een speeddating?

Ik ben Siem, mama van Hazel (bijna 4) en Magnus (19 maand). Naast mama zijn baat ik sinds 2013 mijn eigen lingeriezaak “Bustique” uit in hartje Geraardsbergen. Wanneer de kids in bed liggen kruip ik regelmatig achter mijn naaimachine om kleertjes voor hen te maken. Ook een cursus keramiek of lessen pilates sla ik niet af!


2) Waarom sta je elke dag met volle goesting en drive op?

Ik heb als kind altijd gezegd dat ik zelfstandige wilde worden. Heb zelf ook nooit anders gekend. Door mijn job bepaal ik zelf hoe de winkel eruit ziet, welke merken ik aankoop,... Ik weet niet of de ideale job bestaat, want aan zelfstandig zijn hangen helaas ook heel wat nadelen vast. Maar de afwisseling in mijn job, de klantenrelaties, nieuwe collecties kiezen, visual merchandising, ... maken het boeiend en doen me beseffen dat ik het best goed heb!


3) Hoe ziet een doordeweekse dag voor jou eruit?

Wij hebben geen stereotiep week/weekendleventje. Ook mijn man is zelfstandige en baat een café uit waardoor ons ritme niet gelijk loopt als bij een gemiddeld gezin. Dinsdag zijn we samen thuis en dat is ons “weekend”. Op die dag proberen we ook zo weinig mogelijk te plannen en is het Q-time. De rest van de week (en het weekend) valt voornamelijk op mij wat betreft de kinderen. De boekentas van Hazel zet ik de avond ervoor al klaar en ikzelf was en kleed me vooraleer beide kids wakker zijn. Boterhammen worden helaas in de auto gegeten (werkpuntje ;-)). Zowel Hazel als Magnus eten warm ‘s middags op school of bij de onthaalmoeder, wat maakt dat de avondshift al een stuk haalbaarder is. Als ons ritme goed zit, eet ik ‘s avonds wat mijn lief die dag gekookt heeft en hoef ik dus niet meer te koken. (Feestje!)


4) Op welke dagen denk je, ik stop ermee en verkas met mijn gezin naar een onbewoond eiland waar ik elke dag liters kokoswater drink?

Ik besef dat het leven dat we leiden momenteel niet evident is. Ik ben dankbaar voor wat we hebben, maar mis vooral “mijn zondag”. Met dat mijn lief werkt kunnen we niet gezellig samen ontbijten of een daguitstapje maken. Op zondag denk ik dus soms: verdorie. Ook wanneer ik zelf eens weg wil zonder kids (wat ik absoluut belangrijk vind) zijn we genoodzaakt steeds een babysit te zoeken. Gelukkig hebben wij familie, vrienden en een fantastische vaste babysit op zaterdag die dat toch mogelijk maakt!


5) Hoe hou jij het allemaal vol?!

Relativeren. Soms geraak je verzeild in een situatie die er anders uitzag dan eerst gedacht. So be it. Ik maak me niet druk wanneer de kinderen eens een huilbui hebben of de strijk nog niet gedaan is. Ik doe ook maar wat ik kan, denk ik dan. Ik heb met ouder worden vooral geleerd dat alles een fase is. Volg je eigen gevoel en kijk niet steeds wat anderen doen. Laat je inspireren maar leg er geen focus op. En vergeet vooral jezelf niet. Profiteer van die kleine me-time momentjes en durf te zeggen: hé, nu even niet.


Bedankt Siem!


© Siem Devos

Ook eens zin om in je potten te laten kijken? Mail me dan op hi@madameoctopus.com!

622 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven