• Jenni

Hoe ist?!

Een vraag die me de laatste tijd iets vaker wordt gesteld. Maar waar ik soms niet altijd weet wat ik erop moet antwoorden.


Omdat ik het soms gewoon niet goed weet.


Of omdat ik die vraag niet in één of twee zinnen kan beantwoorden.


Dus zeg ik maar vaak ‘ca va’. Of dat het wel moeilijk is, maar dat het ook wel gaat.


Dat is zelfs niet gelogen. Het dagdagelijkse leven voelt soms aan als een warm dekentje dat me omringt. Het voelt aan als een zalvende pleister. Mijn gezin en goede vrienden laten me nog voelen wat geluk is, gelukkig. En het werken doet me 8u/dag mijn zinnen verzetten.


Dat is echter een zeer kwetsbaar toestand. In weken zoals de voorbije, wanneer ik weer een versnelling hoger moet schakelen, geen tijd meer vrijmaak voor yoga, mijn normaal zo onverstoorde nachtrust weer plaatsmaakt voor gepieker, en de dagen donker & nat zijn, dan is het daar, in alle hevigheid. Dat groot intens verdriet dat aanvoelt als een poel soms waar ik aan de rand sta, en heel erg mijn best moet doen om er niet in te verdrinken.


Dan word ik boos en verdrietig en donker en zie ik de schoonheid van de dingen niet meer. Dan voelt dit jaar zo bijzonder oneerlijk aan. Dan mis ik ze in alle hevigheid. Dan zou ik me even in een doosje willen wegstoppen en er nooit meer uitkomen.


Dan denk ik dat ik dit nooit meer echt te boven kom. Dat mijn hart voor altijd gebroken zal zijn. Dat ik nooit meer echt dezelfde zal zijn.


Ik heb al eerder gerouwd. Om mijn grootouders. Om een jongen die me niet zag zitten. Om een kat. Dit is van een heel andere orde. Vroeger dacht ik zelfs: je ouders verliezen, dat hoort erbij, dat is het leven. Ik had nooit gedacht, gelukkig misschien maar op dat moment, dat het zo, zo moeilijk zou zijn.


Toch kijk ik nog uit naar de toekomst. Heb ik dromen en plannen. Komt de knuffel van mijn geliefde, de sms van een goede vriendin, of de lach van mijn zoon, hard binnen.


Ik sta er nog. Wankel, maar ik ben er nog.


Het gaat dus, en het gaat tegelijkertijd ook helemaal niet. En dat zal nog wel een tijdje zo blijven.


Jenni.How you doing?!

171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven