• Jenni

Hoe je van #coronadays een nuttige periode van reflectie kunt maken (samen met @theartistswayonline)

Ik las onlangs dit zinnetje in Het Happiness Project van moderne goeroe Gretchen Rubin: ‘Geluk is geen deugd of genoegen, of wat dan ook, maar eenvoudig weg groei. We zijn gelukkig als we groeien.’ (voor de puntjes op de i: de uitspraak komt oorspronkelijk van Yeats).


Deze zin was een eye-opener. Het brengt onder woorden het bevreemdende gevoel waar ik al een tijdje mee rondliep: dat de laatste jaren van mijn leven, hoewel puur naar feiten de zwaarste waren, tegelijk de mooiste en de gelukkigste waren. Ik snapte niet dat verdriet en geluk zomaar elkaars buur konden zijn. Nu weet ik waarom: omdat ik als mens nog nooit zoveel geleerd heb als nu. Omdat ik nooit zo dicht bij mezelf heb gestaan.


Daarom besliste ik heel snel bij de start van deze crisis dat ik niet in paniekmodus zou geraken. Ik zou trager draaien, net als de wereld, en deze periode grijpen als een kans tot reflectie. Waar sta ik nu? Wat wil ik? Ben ik nog steeds met datgene bezig wat voor mij juist aanvoelt? Die hummus op mijn boterham, smaakt die nog even goed of wil ik liever eens pindakaas uitproberen?


Alsof toeval niet bestaat, kreeg ik daags nadien een berichtje van Hade Wouters van The Artist's Way Online. Of ik haar nieuwe online-cursus niet voor haar wilde testen. Eentje voor corona, maar niet over corona. Een die in deze verwarrende periode toelaat om even uit te zoomen, te reflecteren en creativiteit aan te wakkeren. En of ik dat wilde doen!


Maar eerst even dit over de auteur: Hade is iemand die vorig jaar toevallig op mijn pad kwam en één van de vele mensen die, in de rollercoaster waarop ik sinds 2018 een dolle rit beleef, indruk naliet. Iemand met wie ik connectie voel – hoewel we elkaar nooit in levenden lijve gezien hebben. Ze is coach, freelance journaliste, organisatieadviseur, moeder, vrouw. Een menselijke octopus, zoals ik dus (en velen onder ons). Net als ikzelf geboeid door transformatie ook. Met haar zaak The Artist's Way begeleidt ze mensen die ook in die achtbaan zitten. Met groepsessies, individuele begeleidingen en nu ook met deze coronacursus. Een online cursus, met 12 opdrachten, waar ik zo enthousiast over ben dat ik het wel met jullie móét delen.


Waarom? 3 redenen:


1. Hij is supertoegankelijk. Ik weet dat velen onder jullie denken dat reflectie nog steeds iets zweverigs is. Iets met mantra’s of urenlange meditatie. Niets daarvan. De cursus bestaat uit 12 schrijfopdrachten over thema’s waar we elke dag tegenaan lopen (of net niet): goede en slechte gewoontes, vergeten doelen en dromen, connectie maken met wat plezier geeft, enz.…Elke opdracht zorgt voor een reflectiemoment en dito inzicht: kleine dingen die je meteen kunt toepassen maar een groot verschil maken. In mijn geval de schop onder de kont om een paar keer per week vroeger op te staan (voor mijn huisgenoten - erg vroeg dus, auwch) en eindelijk werk te maken van die morning pages. Maar evenzeer ook om te beseffen door wie ik omringd wil worden om mijn creativiteit te laten opborrelen.


2. Het is een ideale aanleiding voor me-time: ik weet het, deze coronaperiode vraagt heel veel van ons. Ik werd, net als jullie, quasi van de ene dag op de andere gebombardeerd tot leerkracht/poetsvrouw/stressmanager bovenop mijn rol als moeder, partner en werknemer/ondernemer. Soms verzuip ik. Dus ik hoor jullie zeggen: naast deze shitloads aan werk, ook nog eens een cursus? Vooral nu, zou ik zeggen. Het is het ideale excuus/aanleiding om u een halfuurtje per dag terug te trekken (inclusief koffieke en paasei) en iets te doen puur voor jezelf. Na die 30 minuten heb ik terug frisse energie, goesting en ideeën om er tegenaan te gaan.

3. Het is gewoon superleuk om te doen. De cursus is heel leuk opgebouwd. En de begeleidende teksten van Hade lezen zo fijn en herkenbaar dat ze zin geven om eraan te beginnen. Ik was vaak teleurgesteld als ik aan het einde van de vragen kwam en wilde stiekem al aan het volgende thema beginnen.

Nu jij?!


De cursus bestaat uit 3 varianten. Ik testte de gewone variant aan 24,95€ ; daarnaast heb je nog een plus versie met extra modules (45€) én een XL- versie (199€), waarmee je ook drie individuele coachingsessies bij Hade kunt boeken. Alle info kan je hier terugvinden. En er is goed nieuws, want met de kortingscode ‘octopus’ ontvangen jullie 20% korting bij aankoop. Geen excuses dus. Doe het nu en uw coronadagen zullen er sowieso mooier uitzien. Beloofd.doelen meteen omzetten in post-it's (en hopelijk ook daden)
Jenni.

277 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven