• Jenni

#lijstjesliefde. Hoe ik de herfstdip probeer te tackelen binnenshuis.

Ik zei het eerder al: ik ben alles behalve een herfstmens. Dat vroeg donker worden, miezerig weer, te veel laagjes moeten aantrekken en toch nog koud hebben (en om nog niet te spreken over het telkens weer bij elkaar sprokkelen van handschoenen en wanten bij die koters): nope, niet mijn ding. Elk jaar opnieuw, zo ergens begin oktober, voel ik mijn gemoed flippen van shiny en happy naar bweirk en beuh. Maar als we dan toch noodgedwongen veel tijd binnenshuis moeten doorbrengen, dan probeer ik dat toch op deze manier aangenaam te maken:   • Netflixen! Er was een tijd dat ik uitkeek naar een avond caféhangen, nu tel ik af naar onze (quasi wekelijkse) Netflix & Sushi avonden ;-) Momenteel zijn we de allerlaatste Orange is the New Black aan het bekijken en wisselen we af met alle seizoenen van Arrested Development. Die laatste is wat mij betreft dé meest ondergewaardeerde serie van deze eeuw. Het gaat over een disfunctionele familie waar de hilarische oneliners en grappen je voortdurend om de oren vliegen. Akkoord, niet voor iedereen weggelegd en geen doorsnee humor. Zeker niet als je van Geert Hoste houdt bijvoorbeeld (niets tegen de mensen die van Geertje houden, maar het is minder ons ding). Mijn liefde gaat vooral uit naar de moeder des huizes Lucille, die absoluut niet uitblinkt in moederliefde maar des te meer in haar snedige opmerkingen: 'You're the only child who chose a spouse that I liked and she's the one who had to die' (tegen haar zoon die weduwnaar is). I love her. Ook kijk ik uit naar Otherhood, een serie over vrouwen in hun midlifecrisis, en hoop ik een paar goeie documentaires erdoor te gooien zoals Heal (over het verband tussen menselijke psyche en fysieke gezondheid) en Brené Brown (voor wie ze nog niet kent: een superintelligente dame die van onderzoek over kwetsbaarheid haar levenswerk maakt)

  • Luisteren! Anderzijds lijkt het me ook supergezellig om me avonden te omringen met kaarsen, warme dekens en dito stemmen. Er zijn een aantal podcasts die klaar staan om gehoord te worden, zoals Elke Dag Vakantie van Eva Daeleman & Stijn Heyvaert. Zij menen dat je door anders te gaan leven, je elke dag vakantie kan beleven. Iets wat als muziek in de oren klinkt. Modern Love gaat dan weer over - hoe kan het ook anders- moderne liefdesverhalen. Ingesproken door sterren zoals Kate Winslet en Jake Gyllenhaal. Wie weet waar dat, samen met een glas rode wijn, naartoe kan leiden ;-) Met de kinderen hoop ik op een regenachtige namiddag te beginnen met luisterboeken, zoals de Griezelbus van Paul Van Loon (mijn absolute favoriet als kind)

  • Lezen! Ik lees vaak drie boeken tegelijk (slechte gewoonte), dus hoera voor avonden die vroeg beginnen in bed - en meestal ook laat eindigen als het verhaal me echt boeit. Omdat ik zo graag en veel lees , heb ik het plan opgevat om fictie en non-fictie af te wisselen. Wat die laatste categorie betreft ben ik in het geweldige Verlos Ons van mijn instavriendin Uwe Porters bezig (pakkende verhalen uit haar leven als vroedvrouw gegrepen) én probeer ik elke avond een stukje te lezen in Woman Up van Eva Daeleman - kort samengevat: wat mij betreft een boek over hoe onze vrouwelijke energie onze maatschappij kan veranderen. Ook Things The Grandchildren Should Know van Mark Oliver Everett staat hier op mijn verlanglijstje. Ik was al fan van Eels, en ik werd nog meer geïntrigeerd toen bleek dat Everetts vader een topnatuurkundige was en dat we nogal wat traumatische verliezen gemeen hebben (we verloren allebei onze vaders aan een hartinfarct, onze moeders aan kanker en we verloren ook allebei onze zus). Mensen die ondanks zo'n levensloop toch nog gepassioneerd vorm geven aan hun leven: dat zijn voor mij echte inspiratiebronnen. Qua fictie wil ik eindelijk beginnen aan de klepper Een klein leven van Hanya Yanagihara (allicht al door de halve wereldbevolking gelezen, maar nog niet door mij) en Wie Liefheeft Wint , de nieuwe van Amélie Nothomb.  

  • Spelen! En waarom niet op een koude en sombere dag wat gezelschapsspelletjes bovenhalen? Nu August zeven jaar is, opent dat weer perspectieven. Kunnen we eindelijk nog eens Cluedo, Hotel en Zeeslag bovenhalen. Ik begin zowaar zelfs zin te krijgen in slecht weer!Pic by Eugenie Faure (unsplash)


179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven