• Jenni

#lijstjesliefde. Mijn 20 doelen voor 2020.

Binnen minder dan één maand duiken we een nieuw decennium in. Aan het start van het huidig decennium was ik nog ongetrouwd, zonder kinderen, wonend in een appartement en werkte ik als consultant in loondienst. Zotjes wat er tussen mijn 26e en 36e levensjaar allemaal gebeurd is. Hoewel ik de afgelopen jaren al héél veel doelen heb behaald zit ik nog boordevol plannen en wilde dromen. Kleine en minder kleine dingen, en een aantal daarvan wil ik in 2020 realiseren. Net zoals Liesellove het onlangs deed en Thales From The Crib vorig jaar som ik mijn bucketlist voor 2020 op en deel ik die met jullie...want delen zorgt al deels voor affirmatie, niet? Klaar? 1,2,3 .... start!

 1. Op avontuur gaan met mijn gezin, in de vorm van een roadtrip - Florida, paasvakantie 2020 is al zo goed als in de saccoche (buiten een hotel of twee nog vastleggen, zo avontuurlijk als we het 10 jaar geleden in Costa Rica deden - niets op voorhand vastleggen namelijk - gaan we het nu ook niet maken.)

 2. Meer tijd maken voor trage weekendochtenden met veel koffie, een mooi gedekte tafel en ochtendkranten.

 3. -5 kg op de weegschaal. Wat ik ook schreef in mijn Insta-post van enkele weken terug: ik merk toch wel dat het buikvet me parten speelt, mentaal dan. Ik voel me niet 100% goed in mijn vel, en daar wil ik iets aan doen.

 4. Een coachingopleiding volgen, als eerste stap in mijn ambitie om loopbaancoach te worden.

 5. Opnieuw wat vaste datenights inplannen met de wederhelft (1x per maand).

 6. Mijn professioneel leven & gezinsleven op die manier inplannen dat ik een halve dag per week puur voor mezelf kan reserveren.

 7. Bewuster de fun opzoeken - hoewel ik me best vaak gelukkig voel, mis ik wel het écht plezier maken. Je weet wel, die dingen die je volledig in het moment brengen en je het gevoel geven te léven.

 8. En daar hoort bij terug het tennisracket oppakken. Ik had als kind best wel wat balgevoel, maar werk en leven maakten dat ik steeds minder op een court te vinden was. Hopelijk haal ik er evenveel plezier uit als toen.

 9. Er in slagen om als freelance-schrijver bij één van mijn favoriete magazines (en dat zijn er best wel veel ) binnen te geraken.

 10. 24 boeken lezen (12 fictie, 12 non fictie)

 11. Twee keer per week sporten, waarvan één keer yoga of pilates (da's ook sport hoor, probeer het maar eens). Niet enkel voor de conditie en dat eerder genoemde buikvet. Ook omdat het het eerste is dat sneuvelt in drukke periodes terwijl sporten dan net het hardst nodig is voor mijn mentale balans.

 12. 1 à 2 ochtenden vroeger opstaan om aan mijn morning pages te werken. De eerste stap in de richting van dat boek dat ik al zo lang wil schrijven. Ik ben alles behalve een ochtendmens, maar gek genoeg ben ik op die momenten wel het meest productief.

 13. Met mijn beste vriendinnen op citytrip - ook dat staat op de planning: Malaga, eind januari!

 14. Met ons vieren gaan kamperen.

 15. Mijn zaak verder duwen in de richting die ik écht wil - en dat is werken, schrijven en coachen rond vrouwelijk ondernemerschap, zelfontwikkeling en work/life balans.

 16. Milder zijn voor mezelf. En voor anderen.

 17. Vaker glutenvrij eten - ik doe het nu al, na een periode van opnieuw weinig bewust te zijn van wat ik binnenspeel (lees: te regelmatige stops aan de snoepautomaat, te veel belegde broodjes 's middags) en ik merk als PDS'er nu al het verschil. Ik wéét welk effect een glutenvrij dieet heeft, nu is het enkel nog een kwestie van het vaker toe te passen.

 18. Mijn relatie met Coca-Cola stopzetten. Of toch met de orginal-versie althans. Want anders realiseer ik nooit punt 3.

 19. Wat vaker de wederhelft verrassen. Want hij verdient het.

 20. De speelkamer van de kinderen afwerken en eindelijk die laatste verhuisdozen uitpakken ;-) (we wonen hier ondertussen al bijna een jaar :--))

Het zal jullie (en mezelf trouwens ook) verbazen dat er erg weinig dingen zijn die puur gelinkt zijn aan de kinderen. En ik besef net dat dat komt omdat ik daar niets aan wil veranderen en niets hoef te verbeteren aan hoe het loopt met hen. De keuze die ik dit jaar maakte zorgt ervoor dat ik - eindelijk- het gevoel heb dat ik niets meer hoef te missen, en echt de moeder kan zijn die ik wil zijn. Niet enkel in tijd, maar ook en vooral in mijn omgang met hen. Ik heb meer dan ooit het gevoel dat ik mijn ambitie kan combineren met het moederschap dat ik voor ogen heb, en dat is iets om ongelooflijk dankbaar voor te zijn.


(de andere dankbare dingen van dit jaar deel ik binnenkort;-))bron: Pinterest
#lijstjesliefde

241 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven