• Jenni

#lijstjesliefde. Seg, hoe zat dat met die doelen? (1)

Mannekes, maand 2 van 2020 is al bijna achter de rug. Niet dat we hier met clichés gaan staan zwaaien, maar toch: het gaat hard. Hoog tijd dus voor een eerste stand van zaken wat betreft die ambitieuze doelen die ik mezelf voor dit jaar vooropstelde.


Efkes tussendoor: doelen opstellen (die realistisch, doch uitdagend zijn zoals het een 'goed' doel betaamt) is iets dat helpt het leven vorm te geven op de manier die ik wil. Noem het een beetje een antidotum tegen de automatische piloot.


 • Op avontuur gaan met mijn gezin: countdown baby! Nog een hele dikke maand en we vliegen met z'n vieren opnieuw de oceaan over. Binnenkort pikken we onze internationale rijbewijzen op, en buiten nog enkele uitstappen vastleggen hoeft er weinig tot geen voorbereidingswerk meer te gebeuren. Ik kijk er zo hard naar uit!

 • Meer tijd maken voor trage weekendochtenden. Peut peut, da's een doel waar nog grondig werk aan is. Soms lijkt het wel alsof de weekenden intensiever zijn dan we werkweek zelf. Maar dat heeft alles te maken met puntje 4. (en na het afwerken van dat puntje zal er hopelijk weer een echt weekendgevoel komen)

 • -5 kg op de weegschaal. Euhm, andere vraag misschien? Eerlijk, er was weinig tot geen motivatie de voorbije weken om hieraan te werken. Het lukt meestal wel om gezond te lunchen en dineren, maar het venijn zit 'em in het landschapsbureau waar ik 3 dagen per week werk en waar er wel elke dag wel iemand verjaart, oma geworden is of zomaar een taart mee heeft.

 • Een coachingopleiding volgen. Yes! Sinds begin februari volg ik de eerste opleiding binnen een reeks van vele die van mij een integrale loopbaancoach zullen maken. En echt: het overstijgt mijn verwachtingen. Want ik leer nu niet alleen coachingtechnieken, elke lesdag is er ook eentje van persoonlijke groei. Het is een behoorlijke spiegel, zowel voor mezelf als voor het leven dat ik tot nu toe geleid heb. Ik kan het iedereen aanraden, ook wie er niets professioneel mee wil doen. Worth every penny. (voor wie interesse heeft: de opleiding volg ik hier).

 • Opnieuw vaste datenights inplannen: da's weer zo eentje die er helaas doorheen de maalstroom van werk, leven en kinderen van tussen is gevallen. Al hebben we de afgelopen weken wél tijd gemaakt om samen met z'n tweeën te eten en écht te babbelen als de kindjes al in bed lagen (in plaats van in de zetel te eten en brainless naar Netflix te kijken, zoals het vroeger wel eens gebeurde). Iets kleins, maar voldoende om opnieuw te connecteren en te beseffen waarom we ooit voor elkaar gevallen zijn.

 • Een halve dag per week puur voor mezelf reserveren: een woensdagochtend is nauwelijks een halve dag in schooluurtermen (sorry mensen van het onderwijs) maar is het wel het moment waarop ik met mijn beste vriendin ga ontbijten en naar de yoga ga. Of naar de accupunctuur. Of naar de psycholoog. Allemaal dingen waar ik behoorlijk van oplaad.

 • Bewuster de fun opzoeken: dat blijft echt eentje dat ik echt moeilijk vind. Ik vind mijn leven best aangenaam, maar het was pas op vriendinnenweekend in Malaga dat ik besefte hoe lang geleden het was dat ik me nog écht eens geamuseerd had. Als in: zorgeloos en vrij.

 • Terug het tennisracket oppikken: Eentje dat zal doorschuiven naar de lente, vrees ik.

 • Erin slagen om als freelance schrijver bij één van mijn favoriete magazines binnen te geraken: ook deze schuif ik door naar de tweed helft van het jaar. Momenteel werk ik 3 dagen per week bij Ikea als consultant. Daarnaast schrijf ik een nieuwe reeks voor Maison Slash, komt er een extra dag consultancy bij een nieuwe klant vanaf maart én volg ik tot midden maart elke zaterdag de coachingopleiding. Iets van minder hooi en een vork, quoi.

 • 24 boeken lezen (12 fictie en 12 non-fictie). Ook hier zit ik niet echt op schema. Ik las op anderhalve maand 1 fictieboek: Camino van Graeme Simsion (de schrijver van The Rosie Project, ook een aanradertje). Het boek is nogal lichtvoetig en gaat over 2 mensen die de camino naar Santiago stappen (twee keer raden wat er op mijn reisbucketlist kwam). Reisverhaal en levensinzichten in één. Daarnaast verdiep ik me nog steeds in Moeder Genoeg van Florine Duif.

 • Twee keer per week sporten: gooien we het op een akkoordje voor 1x per week (als een sessie yin-yoga telt)?

en vaak was dit de enige motivatie op weekavonden de afgelopen weken. (bron: Pinterest)

 • Morning pages: ik ben de grootste niet-ochtendmens die er bestaat. En bezit bovendien een paar kinderen die bij het minste geluid 's morgens hun kop tussen de slaapkamerdeur steken. De Morning Pages blijven dus voorlopig blanco.

 • Met mijn vriendinnen op citytrip: check! Het leukste weekend van 2020 tot nu toe, zonder twijfel.

 • Met ons vieren gaan kamperen

 • Mijn zaak verder duwen in de richting die ik wil. Ongoing. Zie puntje 4 en 9.

 • Milder zijn voor mezelf is het doel bij deze oefening over doelen. Enkele jaren geleden zou ik mezelf een sukkel gevonden hebben en drie versnellingen hoger geschakeld zijn. Nu denk ik: mooi resultaat Jenni. Doe zo verder!

 • Vaker glutenvrij eten: die is er ook wat bij ingeschoten de laatste tijd. Waarschijnlijk omdat ik PDS-gewijs weer een minder winderige periode zit of zo.

 • Mijn relatie met coca-cola stopzetten: en dat is een DIKKE VETTE CHECK! Al anderhalve maand heb ik geen druppel meer van de godendrank gedronken. Cold turkey, net zoals ik 8 jaar geleden stopte met roken. Wat toen, net als nu, behoorlijk vlot ging. Soms moet je er gewoon niet te veel doekjes om winden.

 • Wat vaker de wederhelft verrassen: wel de hubby wordt volgende week 37, en daarvoor heb ik - al zeg ik het zelf - een verrassing van jewelste in petto. Maar aangezien hij als mijn hoofdredacteur fungeert en dus al mijn teksten naleest, kan ik hier niks over kwijt. Even geduld...

 • De speelkamer van de kinderen afwerken: speelkamer? welke speelkamer?


Nog redelijk wat werk aan de winkel dus, maar weet je wat? Ik ben al redelijk trots op mezelf.


En jij? (op jezelf he!)


Jenni.


#lijstjesliefde223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven