• Jenni

#lindiesopreis. Thuis (of in Limburg) is het ook plezant.

Ik zou bovenstaande titel kunnen aanvullen met: wondermooi/avontuurlijk/rustgevend. Want dat was het allemaal, onze afgelopen mini-staycation in Limburg (niet dé Limburg, ik heb gehoord van mijn Limburgkenner a.k.a. wederhelft dat dit bijzonder aanstootgevend is voor onze uit de oostelijke provincie afkomstige medeburgers) en ik moet zeggen dat ik een beetje verrast was. Blij verrast, want in mijn hoofd zou deze trip toch ietwat een flauw afkooksel worden van alle avontuurlijke, actieve reizen die ik de afgelopen jaren op deze aardkloot deed, zoals:


  • Wondermooie, met prachtige 'wauw-ik-ben-blij-dat-ik-leef'- vergezichten hikes in de Alpen, Rhodos of Ibiza.

  • Ziplinen in de jungle van Costa Rica

  • Bootje varen in de Noorse fjorden

  • Paardrijden langs de Senegalese kustlijn

Wij hebben dat dus allemaal gedaan, op 3 dagen tijd, op nog geen 150 km van huis. In Limburg dus.


In Connecterra deden we een wandeling waarvan ik de eerste 3km bestempelde als 'bwa'. Schoon, maar niet overweldigend. Tot we een mijnterril beklommen en getrakteerd werden op een uitzicht dat echt in mijn top 10 van mooiste uitzichten komt. En op de weg terug naar beneden waanden we ons ergens in de Provence. Zo mooi.


In Dilsen-Stokkem huurden we een fluisterbootje en voeren we een uurtje langs de prachtige fauna & flora van een oude Maasarm. Fan-tas-tisch.


En in Warredal, het mooiste vakantiepark waar ik ooit verbleef, deden we een superavontuurlijk klimparcours (dat trouwens verschillende niveaus heeft, dus ook Felix kon meedoen) en gingen de kinderen paardrijden. We sloten elke avond af met een aperitief op ons terras of aan de beachbar, terwijl de kinderen speelden in de ondiepe zwemvijver.


Ik weet dat ik hier al veel meer superlatieven heb gebruikt dan stilistisch toegelaten, maar dat is enkel om te benadrukken dat je écht écht écht niet ver hoeft te gaan om een zeer plezante, avontuurlijke trip te beleven. (en fuck it, het is mijn blog, ik doe lekker mijn goesting.)(ja daar ligt vanachter iemand te slapen)


#tripjesmetaugustenfelix #staycation #outofoffice #zomervakantie #madameoctopustipsvoortrips

123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven