• Jenni

#lindiesopreis. Twee daagjes in leutig Luik!

We zijn de Lindies en we houden van citytrips! Minstens twee keer per jaar staat er zo'n tripje gepland en zo konden we al menige steden van onze bucketlist afvinken. Vooral in Europa, maar af en toe ook daarbuiten. Corona dwong ons om het deze keer dichter bij huis te zoeken maar daar horen geen waterlanders bij: ook in ons Belgenlandje zijn er prachtige, ietwat ruwe bolsters te ontdekken. Zoals Luik, la Cité Ardente en de grootste stad van Wallonië. Een beetje vuil, hier en daar een beetje grimmig, maar anderzijds ook heel hip en soms zelfs pittoresk. Of om het verder op z'n bolsters te zeggen: ruwe bolster, blanke pit.


Enfin toegegeven, ik wilde heel graag naar de tentoonstelling over Hyperrealisme (= da's een kunststroming die in de jaren 70 in de Verenigde Staten opdook. Het abstracte de rug toekeren en proberen om een nauwkeurige weergave van de natuur voor te stellen tot het punt dat de toeschouwers zich soms afvragen of ze te maken hebben met een echt lichaam. Dank u Wikipedia) gaan en dat was de hoofdreden om naar Luik te trekken. Ceci n'est pas un corps, de expo in kwestie is trouwens supertoegankelijk voor kinderen. Ze krijgen bij aanvang een boekje met opdrachten die ze doorheen de verschillende zalen kunnen oplossen. Op zo'n klein uur hadden we de hele expo doorlopen. Zeer kidsproof dus - en parentproof ook, want uren slijten in een museum is niets voor ons.


Maar wat kan je dus NOG doen in Luik dat plezant en aangenaam is voor ouder én kind?


  • Vergaap je aan de fantastische architectuur van het station Liège-Guillemins, dat ontworpen is door de wereldberoemde architect Santiago Calatrava (onze kiddo's zijn zot van treinen, maar ze konden het 'coole station' toch ook best smaken)

  • Wandel langs het mooie wandelpad langs de Maas. Wij hadden op dag één nogal miezerig weer, maar konden ons voorstellen hoe idyllisch de plek moest aanvoelen op een mooie zomerdag.

  • Ga koffiedrinken bij Darius, met héérlijke latte's en homemade cookies (mét twee soorten chocolade).

  • Beklim de 374 treden van de Montagne de Bueren, en word beloond met een prachtig uitzicht over de stad (en stevige kuiten). Het buurtje bovenaan is ook zeker een bezoekje waard, je waant je ergens in een stil dorpje in de Ardennen.

  • Ga zalig eten in La Cuccinella, de iets betere Italiaan. Volledig coronaproof ook.

  • Slaap in het Ibis Styles Liège-Guillemins, een gloednieuw hotel met fijne familiekamers, volledig ingericht rond strips (inclusief tekeningen op de muur).


#madameoctopustipsvoortrips #outofoffice #zomervakantie #tripjesmetaugustenfelix #staycation #outofoffice

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven