• Jenni

Madame Octopus, C'est quoi?

Bijgewerkt op: 29 jan. 2018

Madame Octopus, c’est moi et toi. Wij die werk, gezin en hobby’s elke dag proberen te combineren. Maar daar elke dag opnieuw keihard voor willen gaan en ervan genieten ook. Om elke dag gepassioneerd in het leven te staan. Als mama. Als vrouw. Als werknemer. Als yogi, wereldreiziger of nordic walker. Of wat ook je hart enkele tellen sneller doet slaan. Wij die ons niet willen laten beperken tot één rol.


Moeder Octopus (eerder in het gebruik van ‘ik ben moeder octopus niet’) is ook de benaming die ik mezelf geef wanneer de oudste zoon (August) weeral eens geen geduld heeft & onmiddellijk op zijn wenken moeten worden bediend, de jongste zoon (Felix) zijn beker melk heeft omgestoten en ik ondertussen een professionele mail probeer af te werken. Een benaming die nu ook al klakkeloos door de oudste zoon wordt overgenomen als ik vraag om zijn jas aan te doen, zijn puzzel op te ruimen of gewoon voor te maken. Een naam voor deze blog was dan ook rap gevonden.


Mijn twee vitale tentakels in het leven zijn mijn werk en gezin. De geboortes van mijn twee zonen waren life changing experiences. Ze veranderden mij op een manier die ik nooit had kunnen voorspellen, en toch bleef ik in de kern ook wie ik was. Ik zou nooit mijn passies en ambities volledig opzij schuiven voor het moederschap. Om de geweldige auteur Pamela Haag te persifleren: ik zou geen alaskazalm worden (‘eens die kuit hebben geschoten, vallen ze dood’). Daarom is dit een mamablog en ook weer niet. More than mom. Het gaat over hen, maar ook over al die andere tentakels die mij een gelukkige (maar soms ook beproefde) octopus maken:


· Relaties. In de eerste plaats met de echtgenoot (Servaas). Niet dat het er hier Sex & the City-gewijs aan zal toegaan, maar in ouderschapsland is het vaak een ondergeschikt iets. En dat iets houdt me wel regelmatig bezig.


· Mijn carrière in de uitzendwereld, de sector waar ik 10 jaar geleden mijn hart aan verloor. En ook over work/life, fileleed en andere werkende moeders waar ik inspiratie uit haal.


· Wanderlust. Je bent een boogschutter in hart en nieren of je bent het niet. Het ontdekken van nieuwe steden, landen of hotspots zetten we niet on hold omwille van de kroost. Integendeel.


· Een handvol hobby’s, waarvan fotografie de belangrijkste is. Mijn Canon 13OOD en ik zijn onafscheidelijk, soms tot grote ergernis van al mijn huisgenoten.


Waarom dit allemaal delen? Omdat ik vond dat er te weinig inspirerende mamablogs zijn waarin de combinatie werk en gezin daadwerkelijk als iets positiefs en geestverruimend wordt gepresenteerd. Omdat je jezelf echt niet helemaal hoeft weg te cijferen omdat je je hebt voortgeplant. Omdat ik, naast bovenstaande dingen, ook gepassioneerd ben door schrijven & verhalen. Omdat ik hoop met gelijkgestemde zielen in contact te komen, misschien te inspireren en wie weet samen te werken.


Tot snel?


Veel leesplezier!
216 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven