• Jenni

Madame Octopus' twee- vliegen -in één -klap: 3x fotograferen + koters uitlaten

Ik ben een multitasker. Dat was heel erg nodig in mijn job als uitzendconsulent, en laat ons eerlijk zijn: behoorlijk handig ook bij het moederen. Vroeger was dat vooral in de praktische vorm - hoe jongleren met een baby die borstvoeding kreeg en een peuter wiens poep schoongeveegd moest worden - nu vooral in die van activiteiten waar zowel ik als mijn kinders gelukkig van worden. Ik word héél blij van mooie plekjes waar ik me als amateur-fotograaf kan uitleven, mijn kinderen dan weer van plekken waar ze volop kunnen ravotten zonder dat moeder doordraait. Aangezien mijn kleine teen zegt dat de meesten onder jullie dat ook graag doen, presenteer ik jullie graag mijn persoonlijke top 3!


  1. De Plantentuin van Meise:  Ik ben geboren & getogen in Brussel en de Rand, maar was voor mijn 28ste nog nooit in onze nationale plantentuin geweest. Die eerste keer in mei, viel mijn mond letterlijk open van zoveel schoons: de prachtige pioenen, de magnolia's in bloei, en het plantenpaleis dat niet enkel heel wat tropische planten herbergt maar architecturaal ook een pareltje is. We komen er zo graag dat we dit jaar een abonnement namen. Overal kan je prachtige foto's maken, maar het plantenpaleis is mijn persoonlijke favoriet (grote plantenliefde en het licht is daar gewoon altijd perfect).  Bolderkarren kan je gratis ontlenen aan de ingang (want het park is zeer groot) en kinderen kunnen zich uitleven in het speelbos, vlak aan de oranjerie waar je lekker kan eten en drinken. Nog tot de einde van de paasvakantie loopt er een fijne paaseierenzoektocht die al getest en goedgekeurd is door August en Felix!

Unagi

Bolderkarfun
2. Het Hallerbos in april: We wonen op een boogscheut van het Hallerbos, en zo ergens tussen midden en eind april hebben we het gevoel dat dit het middelpunt van de wereld is. Waarom? Ladingen toeristen van over de hele wereld komen de ontluikende paarse boshyacinten bewonderen. Sinds de buitenlandse pers onze 'fairytale forest' aanprees, is het hier gedurende enkele weken over de koppen lopen. Prachtige plaatjes gegarandeerd...maar doe niet zoals Regi en blijf op de paadjes, want eens de bloemen kapotgetrapt zijn, komen ze nooit meer terug...Tip: je kan vanaf het station in Halle gratis pendelbussen nemen naar het bos.Zo vader, zo zoon

BuitPeppi en Kokki

3. Hoeve Joli: Hoewel de natuur vlakbij is, zijn August & Felix echte stadskinderen. Ze komen dus niet veel in contact met dieren. Daarom trekken we regelmatig het Pajottenland in, naar de natuurbelevingshoeve van Liesbeth en haar man. Een prachtige gerenoveerde hoeve, een speeltuin in de natuur met zicht op de velden, en mini-dieren die je kan aaien of eten geven: meer moet er niet zijn voor een geslaagde fototrip. Of toch wel: lekkere streekbieren (voor ons) en pannenkoeken gebakken op de vuurschaal (ook voor ons ;-)) Deze week gingen A & F er zelfs op natuurbelevingskamp, maar je kan er ook gewoon op zondag terecht.


 115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven