• Jenni

#madameoctopustipsvoortrips. 48u perfecte uren spenderen in Malaga. hoe doet ge dat?

Wie Andalusia zegt, zegt meestal Cordoba, Sevilla of Granada. Màlaga is meestal de plek waar je landt en zo snel mogelijk vertrekt. Dik onterecht volgens ons, want deze stad - de bestemming van ons vriendinnentripje twee weken geleden - bleek een prachtige te zijn. Mooi bewaarde historische gebouwen, superlekker eten, 300 dagen zon per jaar (toch als ik de statistieken mag geloven) en de zee & palmbomen die het afmaken. En hoewel ik de term ‘perfectie’ niet meer zo graag gebruik, benarde dit tripje het wel - het enige minpuntje was het uurtje vertraging in Charleroi op de heenreis. Een kleine frustratie die we vakkundig oplosten met Pringels en witte wijn. Eitje.


Maar dusss: 48u perfecte uren doorbrengen in Màlaga, hoe doet ge dat dan?


 • Door een fietstour te boeken mét gids bij Baja Bikes: 48u is kort, en we wilden graag alle highlights gezien hebben. Bij Baja deden we dat op een zeer aangename manier: fietsen bij een zacht briesje en 23 graden. Heerlijk. Onze toergids Caithlin (die uit Nederland kwam, naar Màlaga was afgezakt voor 1 maand om de taal te leren maar uiteindelijk bleef plakken voor de liefde, hoe mooi!) loodste ons langs alle bezienswaardigheden (de kathedraal, het geboortehuis van Picasso, de overdekte markt,…) en wist ons daarbij telkens op een zeer enthousiaste manier feiten en weetjes te vertellen. Niet alleen waarom de kathedraal La Manquita wordt genoemd (= ‘de vrouw die één arm mist’) maar ook waar het optrekje van Antonio Banderas ligt. Wat ons betreft minstens even belangrijk. • Door nadien uit te puffen op het rooftopterras van het AC Palacio: 15de verdieping, loungemuziek, zwembadje, cocktailtje dabei en uitzicht over de stad, de palmbomen en het water. Mannekes, dat is het leven. (Màlaga telt heel wat rooftops, een overzichtje kan je hier vinden).


 • Door een uurtje of twee op het strand door te brengen: steden aan het water hebben voor mij altijd een streepje voor - allicht heeft dat te maken met mijn altijd aanwezige drank naar vrijheid ;-) Zelfs in putteke winter is het hier heerlijk vertoeven. Niet zoals de man van middelbare leeftijd die vlak naast ons quasi volledig ontbloot lag te zonnen en nadien zeer moedig een duikje nam in het water, maar toch ‘met-rokje-en-sandalen’ ok vertoeven. • Door de beste paella van de stad te eten bij Bodega El Patio : het centrum van de stad is bezaaid door kleine ‘Rue du Bouchers’- achtige steegjes. Lees: veel mensen op elkaar, zatte Britten, en schreeuwende Spanjaarden die je in hun beste Spanglish (redelijk onverstaanbaar dus) proberen binnen te lokken. Moeilijk om hier het onderscheid te maken tussen de échte lekkere plekjes waar de locals eten en de tourist traps. Baja Bikes tipte ons dit adres en eerlijk: de beste paella/fideouà die we al gegeten hebben. En dat voor nog geen 20€, inclusief twee tinto’s.

 • Door elke dag wel een paar Tinto de Verano’s te drinken. Hét drankje van Zuid-Spanje met de redelijk bedenkelijke combinatie van rode wijn, sprite en spuitwater. Maar geloof me: zot lekker. De lekkerste dronken we Taberna La Gloria (waar ze ook lekkere tapas hebben trouwens).


 • Door naar naar het Castillo de Gibralfaro te stappen. De beklimming naar de reünie van dit oude Moorse kasteel is een stevige kuitenbijter, maar het uitzicht boven is het meer dan waard.El practico:

 • We vlogen naar daar met Ryanair. Was de goedkoopste en meest praktische optie (want 2x een dagvlucht). Voor de sceptici: ik heb tot nu toe altijd positieve ervaringen gehad met hen, al moet je het ‘busgevoel’ er wel bij nemen. Maar voor korte vluchten vind ik ze ideaal. Vluchten zoek ik altijd via Skyscanner.

 • Logeren deden we hier. Spotgoedkoop (een kleine 200€ voor 2 nachten), centraal gelegen, mooi ingericht mét 4 goede bedden (niet altijd een evidentie in zuiderse landen) en 2 badkamers!

 • Ik schreef het al: Màlaga is echt super betaalbaar qua eten. Voor elke maaltijd moesten we nauwelijks 20€ per persoon neertellen, drankjes inbegrepen. Ontbijten deden we dan ook twee keer buitenshuis, in een leuke brunchbar vlakbij ons appartement.

 • De overdekte markt is ook zeker een bezoekje waard (open elke voormiddag, behalve op zondag). We haalden er de lekkerste aperitiefhapjes zoals nootjes, olijfjes en pata negra. • Malaga is qua resto’s en winkels best een hippe stad. Omdat we er zo kort waren wilden we graag echt lokale etablissementen eten, maar je hebt ook veel trendy plekjes. Inspiratie kan je hier opdoen.


#madameoctopustipsvoortrips #outofoffice #spanje #vriendinnen

160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven