• Jenni

Mijn leeslijstje voor deze zomer (en mijn tips voor jou!)

Er was eens…


Er was eens een tijd waar vakanties bestonden uit uitslapen, uren ontbijten en boeken lezen aan de rand van een zwembad (het liefst in het gezelschap van een Pina Colada).

Zo’n 4 à 5 exemplaren verslond ik per reis.


Die tijd, die ligt helaas al ver achter mij.


Nu ben ik tevreden als ik er zo’n 4 à 5 per jaar kan uitlezen tout court. We trekken deze zomer opnieuw naar de Alpen en ik hoop dat de berglucht haar magische tricks zal uitspelen en voor lange middagdutjes zal zorgen, zodat ik onderstaand lijstje toch zal kunnen afvinken (en anders heb ik toch nog 5 dagen kindloos Rhodos in oktober als bonus voor een eindsprint ;-)). Lezen jullie mee?!


· Kongokorset (Herlinde Leyssens) Ik heb Moderne Geschiedenis gestudeerd, dus een goed historisch verhaal kan er altijd in. Zeker als het gaat om ambitieuze vrouwen die niet binnen de lijntjes kleuren. Kongokorset gaat over zo'n jonge kick-ass woman avant la lettre, die op huwelijksreis naar Congo trekt om daar haar ambitie als wetenschapper te vervullen. Een boek dat gaat over 'kleurrijke figuren' en 'donkere gevaren'. Kan niet slecht zijn!


· De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden (Jonas Johansson): Ik was al fan van het eerste verhaal van Allan die op de dag van zijn 100ste verjaardag ontsnapt uit het rusthuis. Deze keer belandt hij samen met zijn kompaan Julius op een Noord-Koreaans schip en beleeft hij opnieuw hilarische avonturen. Merkel, Kim Jong-Un en Trump zouden ook de revue passeren. Ik ben benieuwd!


· Food Farmacy (Lina Aurell Nertby & Mia Clase) Mijn dikke darm en ik zijn al een tijdje geen dikke vrienden meer. Na jaren van PDS-ongemakken hoop ik dat dit boek me meer inzicht zal brengen over onze darmflora & gezonde voeding. Food Farmacy, geschreven door twee bloggers, belooft een nieuwe kijk op eten en lekker veel energie. Hear hear voor iemand met te veel plannen en te weinig energie. En het boek is ook prachtig vormgegeven, helemaal in botanical style (altijd een extraatje als het mooi in de boekenkast past, niet? ;-))!


· Lagom (Lianne Dunne) Work/life-balans, het blijft een pittige noot om te kraken. Soms denk ik dat het allemaal wel voor mekaar heb en op andere momenten gaat in het mijn brein van scjjhchcjqhch!!!%%%%. Vakantie is dan ook een moment om te herbronnen en nieuwe inzichten op te doen. Ik kijk dan ook enorm uit naar dit boek dat gaat over de Zweedse kunst van een leven in balans.


Zijn jullie zelf nog op zoek naar enkele boekentips, dan kan ik jullie deze alvast aanraden. Getest en goedgekeurd (en niet al te zware kost voor wie zijn vakantietijd moet verdelen tussen lezen, pampers verversen en helikoptertje spelen in het zwembad)


· The Shopaholic-reeks (Sophie Kinsella) Ik ben fan van de heerlijk no-nonsense, spilzieke maar charmante Becky Bloomwood. Geen hoogstaande literatuur, maar een heerlijke page-turner die me meer dan eens luidop laat lachen. Licht verteerbaar voor op een vakantie met kinderen!


· The Rosie Project (Graeme Simsion) Is al vaak verschenen in boekoverzichten, maar The Rosie Project was één van de fijnste boeken die ik de afgelopen jaren las. De autistische

professor Don is superintelligent, maar ook superonhandig. Niet altijd evident in de zoektocht naar een vrouw.


· Factor 25 en het Jaar van de Hond (Eva Daeleman) Het is misschien al duidelijk, ik lees graag boeken die me tot nieuwe inzichten leiden. Eva Daeleman bewees voor mij met deze twee boeken dat ze veel meer in haar mars heeft dan omroepster & radiostem te zijn. Grappig, intiem, eye-opener en bij momenten pijnlijk herkenbaar: een aanrader!


Wat zijn jullie boekentips? Laat zeker iets weten!103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven