• Jenni

New York met kids (2): Downtown Manhattan!

Een kleine maand geleden trokken we op avontuur met onze koters naar onze lievelingsstad ter wereld. Hoe fijn we het daar hadden, kan je hier en hier lezen. Vandaag neem ik jullie mee naar het zuidelijkste puntje van Manhattan, Downtown! Alles onder 14th street behoort tot dit gebied. Het is het financiële hart van de stad, en dat voor eeuwig verbonden zal blijven met 9/11.


OKE, MAAR ZIJN DAAR OOK TOFFE DINGEN TE DOEN MET KINDERS?

Tuurlijk datte! Ook hier zijn er heel wat activiteiten & bezienswaardigheden die zowel voor ouder als kind plezant zijn. Onze persoonlijke favorieten zijn:


  • 9/11 Memorial site: 11 september is één van de grootste gebeurtenissen die wij écht bewust meemaakten, en die de loop van onze geschiedenis danig veranderd heeft. We vonden dat August zeker de leeftijd heeft om te begrijpen wat er op die plek gebeurd is. Het monument zelf, 2 gigantische watervallen op de plekken waar de WTC-torens stonden, vonden we allemaal heel indrukwekkend. Op de omranding van de watervallen staan de namen van alle mensen die op en rond de Twin Towers stierven. Je wordt er sowieso stil van.


Stil worden.


  • New York City Fire Museum: We hebben twee zonen die dol zijn op de brandweer, en wat spreekt er dan meer tot de verbeelding dan de brandweer van New York? Want geef toe, hun brandweerwagens zijn toch een pak cooler dan de onze. In het museum kan je zelfs de allereerste brandweervoertuigen bezichtigen, meer dan twee eeuwen oud! Uiteraard is er ook een hele ruimte gewijd aan 9/11, aangezien er heel wat brandweermannen toen als echte helden het leven lieten. Geen supergroot museum, maar wel heel fijn om te doen.En nog eens stil worden (hoewel Servaas probeert uit te leggen aan August wat er zich exact op 9/11 afspeelden)

  • One World Observatory: Een van mijn persoonlijke favorieten van de hele reis. Oké, het is niet goedkoop (we betaalden bijna 100€ inkom voor ons vieren) en je dient uiteraard eerst aan te schuiven én aan de kassa, én aan de veiligheidscontrole, maar geloof me: het is het allemaal meer dan waard. Na al dat wachten werden we beloond: eerst door in minder dan één minuut 110 verdiepingen te stijgen. We voelden letterlijk onze oren tuiten, terwijl we in de lift aan sneltempo een animatie te zien kregen over de evolutie van de stad. Dan stapten we uit in een kamer met schermen, waar we een nieuwe film te zien kregen. En plots gingen die schermen omhoog en lag ze daar voor ons: de concrete jungle van Manhattan. Op meer dan 500m hoogte. Fan-tas-tisch.

In New York! Concrete jungle where dreams are made of


  • Brooklyn Bridge: De iconische brug tussen Manhattan & Brooklyn oversteken moesten we gewoon doen (voor de SATC-fan onder ons: het is de brug waar Miranda & Steve elkaar terugvinden in de eerste film, nadat Steve eventjes het 'gras aan de overkant was gaan proeven'). Wij deden het in de omgekeerde richting, maar stappen van Brooklyn naar de stad is het fijnste: dan stap je letterlijk de wolkenkrabbers tegemoet. Bon, niet dé meest kindvriendelijke activiteit maar je kan je kiddies sussen met de leuke speeltuin aan de overkant.


Posing like a proCold but happy but cold

  • West Village: Mijn lievelingswijk in NYC (nu ik er al enkele keren ben geweest, mag ik dat zeggen ;-)) Superleuke winkels, jazzbars, mooie huizen en bovendien de locatie waar twee van mijn all-time fav series werden opgenomen: Sex & The City en Friends. Voor alle duidelijkheid: SATC is effectief in New York opgenomen, voor Friends werd enkel de facade van het appartementsgebouw gebruikt, alle opnames gebeurden in L.A. Het rent controlled- appartement van Carrie kan je terugvinden op 66 Perry Street, dat van Monica & Chandler iets verder op 90 Bedford Street. Twijfel je? Volg dan gewoon de toeristen :-) Aan Bleeker Street is er ook een hele leuke speeltuin.


Friends!


FOOD IS LIFE!

Qua eten heb ik één tip: Chinatown baby! Gewoon al superleuk om door te wandelen, maar als je net als ons verzot bent op dumplings, dan moet je daar gewoon stoppen. We probeerden eerst een tafeltje te bemachtigen bij Nom Wah Tea Parlor, het oudste Dim Sum-resto'ke van de stad. Helaas voorspelden de rijen wachtende mensen niet veel goeds. We trokken dan maar naar Jing Fong, een plekje dat ik via YourLbb had ontdekt. Wat een belevenis. Het personeel spreekt amper Engels, en ik raad je aan niet naar het tapijt te kijken (anders is je eetlust over en out) maar je eet er écht Chinees. Continu komen karretjes af en aan met dampende mandjes vol lekkers en daaruit kies je, op goed geluk (want nogmaals: communiceren loopt niet vlot) een aantal bordjes. Op het einde reken je gewoon het aantal genomen bordjes af. Kidsproof? Ja omdat het toch niet uitmaakt of je kinderen goede tafelmanieren hebben (het vieze tapijt, remember?), omdat eten met stokjes leuk is en omdat de dumplings toch behoorlijk in de smaak vielen, vooral bij onze Felix ;-) Het bewijs:
Nog enkele sfeerbeelden:Chinatown


Strike a pose @Carrie's neighboorhood

Never forget

Wall street

Hotdogske dabei

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven