• Jenni

New York met kids (3): Brooklyn baby!

We zijn ondertussen al bijna 2 maanden terug uit New York, maar jullie hebben nog een laatste verslagje tegoed. Ik zou zeggen: I'm saving the best for last, want Brooklyn is echt een fantastische buurt om te verkennen! Toch wordt ie vaak overgeslagen, zeker bij een eerste bezoek aan The Big Apple. Zet het zeker op je planning, want het is er niet alleen hot & happening, je passeert er ook de iets minder toeristische plekken en daar gaan wij uiteraard vol voor ;-)


BREUKELEN

Klein wist-je-datje om te starten: net zoals New York door onze wereldveroveraars van noorderburen eerst Nieuw Amsterdam werd gedoopt, heeft ook de naam Brooklyn een Nederlandse oorsprong. Het werd genoemd naar het dorpje Breukelen, vlakbij Utrecht. Brooklyn is de meest dichtbevolkte van de 5 boroughs en bestaat uit tientallen buurten, die elk hun eigenheid hebben. Het leukste vind ik om er enkele uit te pikken en er gewoon door te wandelen, te stoppen bij een van de vele koffiebars en ondertussen zoals de locals met een latte je kroost te laten spelen bij één van de vele speeltuinen. Ga zeker ook eens te voet vanuit Brooklyn naar Manhattan via Brooklyn Bridge: je loopt dan recht de wolkenkrabbers tegemoet, wat fantastische vergezichten geeft.

BUURTHOPPING

Wij liepen tijdens onze trip kris kras doorheen verschillende buurten, en baseerden onze wandelingen vooral op BE NY van Patrick Van Roosendaal & Ineke Faes. Op de blog van Babyccinokids zijn er ook hele leuke cityguides te vinden, met voor NYC ook fijne tips.

Welke wijken dien je beslist op je planning te zetten?

 • Caroll Gardens: Was 'ons' buurtje waar we logeerden. Net zoals in veel wijken in NYC drukt hier ook een bepaalde groep immigranten zijn stempel. Hier waren het eerst Italianen, en sinds de laatste decennia Fransen. Je hoort hier dan ook overal Frans spreken. In Smith Street vind je veel originele winkeltjes en een gezellige koffiebar Smith Canteen. Wij bestelden er een ochtendlijke latte, lieten August & Felix rollebollen in de speeltuin rechtover (en: This is America, dus alles is steeds zeer veilig en perfect afgesloten, soms zelfs ietwat over the top - zo kan je nergens een 'normale' schommel vinden, maar alleen van die zitjes - maar anderzijds is het wel fijn om zonder gevaren je koters te kunnen laten spelen) en voelden ons even echte locals - zalig.


 • Brooklyn Heights: De posh-buurt van Brooklyn en heel mooi om door te lopen. Niet alleen om de prachtige (en onbetaalbare) huizen, maar ook omwille van het uitzicht op de wolkenkrabbers van Manhattan. Loop zeker langs de Brooklyn Heights Promenade voor instagramwaardige pics! Nadien kan je afdalen naar Brooklyn Bridge Park, waar A & F speelden op een superleuke speeltuin mét zicht op het One World Trade Center. Geef toe, dat is toch wat anders dan spelen in een Halse zandbak.


Het fantastisch uitzicht bij Brooklyn Heights Promenade. De hoogste toren aan de overkant (met antenne), is het nieuwe WTC • Williamsburg: Dé ultieme hipsterwijk en mijn persoonlijke favoriet. Toen wij de eerste keer in NY waren werd Williamsburg ons nog voorgesteld als een upcoming wijk. En nu, tien jaar later is de buurt inderdaad helemaal veranderd. Zot veel coole gebouwen, mensen, resto's en winkels dat ik er een beetje tuureluurs van werd. Als je je kinderen kan omkopen moet je hier even stoppen om te shoppen op Bedford Avenue (toch als je iets anders zoekt dan de Zara's en H&M's van deze wereld) of tussen de mannen met baard & beanie een overprised latte te consumeren ;-)
De shopstraat van Williamsburg: Bedford Avenue


Het lijkt op een louche garage, maar het is een superhip Italiaans restaurant


SHOP & EAT

Bon, toegegeven, Brooklyn is niet zo aardig voor je portemonnee. Zeker als je met iets anders naar huis wil komen dan een 'I Love NY' - mok. In deze winkels liet ik me eventjes gaan:

 • Geometry Kids (Williamsburg): is een hele cosy kinderwinkel met superleuke decoratiespulletjes, kleding en speelgoed. We kochten er enkele stoere dino's voor Gustie en een speelgoed New York - cab voor Felix.

 • Catbird (Williamsburg): Heb ik al gezegd dat ik een grote zwakte heb voor geurkaarsen en notaboekjes? @servaaske draait nu waarschijnlijk met zijn ogen, maar ik word oprecht blij van een nieuw, heerlijk geurende bullet journal waar ik al mijn plannen & dromen in kan neerpennen. En een geurkaars is hét souvenir bij uitstek dat ik op elk van mijn reizen probeer mee te nemen - weken later brengt de geur van die kaars me weer terug naar mooie vakantieherinneringen. Dit winkeltje heeft een hele mooie collectie!

 • Bulletin (Williamsburg): is een supercool 'feminist shop', waar ze enkel kleding en interieurspulletjes verkopen van startende, vrouwelijke ondernemers. Alleen al de inrichting is een bezoekje waard, maar het wordt moeilijk om buiten te stappen zonder een statement tee, een leuke poster met quote of een coole sleutelhanger (spoiler alert: ik zwichtte)

 • The Rabbithole: doet met zijn donker interieur inderdaad wat denken aan een konijnenhol. Je kan er de hele dag door ontbijten en brunchen. We aten er een superlekker avocado toast en ze waren er niet te beroerd om hun menu lichtjes aan te passen voor een kieskeurige August & Felix.

NOG MEER TIPS....

Maar die helaas onze planning niet meer haalden wegens tijdsgebrek waren o.a.

 • Een ritje op de paardenmolen met zicht op Manhattan (Brooklyn Bridge)

 • Een bezoekje aan het Brooklyn Children's Museum, met tal van superleuke tentoonstellingen en doe-activiteiten voor kinderen (zowel voor heel jonge als oudere kinderen)

 • Rondrennen in Prospect Park en struinen door de botanische tuinen

 • Bowlen tussen de locals van Brooklyn Bowl (we stonden dus effectief voor een gesloten deur, bleek dat die enkel in het weekend open was)

 • Pizza eten bij Roberta's, wat de beste pizza van New York en omstreken zouden moeten zijn ;-)


' t is duidelijk, ik zal @servaaske nog eens moeten overtuigen om een vervolg te breien aan onze trip ;-)Felix vs. de wolkenkrabbers ;-)

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven