• Jenni

Onze vakantie in de Alpen was weer boenk erop!

Bijgewerkt op: 5 aug. 2018

We genieten nog na van een heerlijke week in de Oostenrijkse Alpen. Bij het grote publiek is Oostenrijk een ietwat minder traditionele bestemming, maar ik kan het iedereen die graag een actieve vakantie beleeft aanraden. Wie nog wat sceptisch is, probeer ik te overtuigen met volgende 4 punten!


1) De bergen in de zomer zijn adembenemend

Twee jaar geleden trokken we voor de eerste keer in de zomer naar de bergen. Mijn man en ik skiën én wandelen graag, maar de bergen zagen we dus eerder als iets voor de winter. Tot we een interessante aanbieding zagen op Travelbird en dachten ‘dit willen we wel eens proberen’. Bleek dat die bergen nóg mooier en magischer zijn in de zomer dan in de winter. Ik kan oprecht ontroerd geraken wanneer ik de kabellift uitstap en de natuur in al haar grootsheid mag aanschouwen.2) Oostenrijk is superkindvriendelijk

Dat was de 2e grote verrassing twee jaar geleden. Er wordt werkelijk alles gedaan om gezinnen een leuke, actieve vakantie te bieden. In 2016 trokken we naar Serfaus, toen met een 1- en een 3 –jarig kind. Heel wat paden zijn er bewandelbaar met de buggy (op de wandelkaarten die je krijgt bij aankomst staan deze heel duidelijk aangegeven). Er is o.a. een heksenwandeling, of eentje waarbij de kinderen op zoek moeten gaan naar een neergestort vliegtuig. Stof genoeg om een driejarige toch eventjes op de been te houden ;-)


Dit jaar gingen we naar de Wilder Kaiser, en die heeft zijn naam niet gestolen: een iets ruiger gebied, dus met iets meer uitdagende hikings (en toegegeven, niet altijd even makkelijk met een buggy). Voor de stiltezoekers onder ons: op sommige wandelingen kwamen we gedurende drie uur geen kat tegen. Hoogstens een paar verdwaalde koeien ;-)Wegversperring :-)

Ruigere paden vragen soms een andere benadering.Bovenaan de kabelliftstations is er wel voldoende entertainment voor de koters, zoals:


· Hexenwasser (Söll): het langste blotenvoetenpad van Europa én een groot waterparcours waar het zalig plonzen is. Een dikke, dikke aanrader.

· Alpinolino (Westendorf): is eigenlijk een zoektocht op 1800m hoogte. Een marmot neemt je mee op sleeptouw en ondertussen kan je je vergapen aan een schitterende panoramawandeling. De Himmelsteig, een klim naar de top van de Nachtsöllberg was nog niet weggelegd voor August & Felix, maar ik deed deze alleen en voelde me even de ‘Queen of the world’ :-)


· Ellmi’s Zauberwelt (Ellmau): een avonturendorp met mooie (water)speeltuinen, hangbruggen enz. en waar je moet oppassen voor gemene dwergen!


3) Het weer is er heerlijk

Toegegeven, in heel Europa is het momenteel heel goed weer, maar de bergen hebben soms onterecht de reputatie van nogal bewolkt of zelfs regenachtig te zijn. We hadden er echter twee keer op rij fantastisch weer en dus ondanks het plichtsgetrouw smeren van factor 50+ zien we chocoladebruin. En met de huidige Europese hittegolf was er volgens mij geen betere plek om te vertoeven: dezelfde temperaturen maar met een permanent heerlijk briesje ;-)


Verkoeling zochten we trouwens oa. aan de Schwarzsee (Kitzbühel), een mooi meer waar we pedalo’s huurden en zwommen.

4) Je kan gewoon après-skiën in de zomer!

Niet alleen de kabelbanen blijven open in de zomer, ook alle gezellige stubes en skihutten! Schnaps en gemütlichkeit troef dus!


We hadden onze eerste, echt ontspannen vakantie met onze twee zonen. August en Felix hadden er de tijd van hun leven. Het kan aan hun evoluerende leeftijden liggen, maar ik geloof toch graag dat dit gewoon het effect is van vakantie in Oostenrijk! :-)Nog even oefenen met die duimen Felix ;-)

181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven