• Jenni

Onze zomerbucketlist (en misschien ook wel 15 tips voor jou!)

Ik ben deze zomer thuis met de kroost, waarvan meerdere weken all by myself. Van lijstjes en plannen maken krijg ik tonnen kriebels in de buik, dat wisten jullie al. Maar met twee superactieve jongens wil ik me ook niet overgeven aan de we-staan-op-en-we-weten-niet-wat-we-gaan-doen-stress. Ik stelde dus samen met hen een bucketlist op, vol met kleine en grote dingen. Want de zomer van 2019, die komt nooit meer terug.

 1. Slapen onder de blote hemel: Deze kunnen we zelfs al schrappen van de lijst. Met een hittegolf en temperaturen die 's nachts nauwelijks zakken, drong een nachtje in het gras zich wel op. (ja, het plan is wel degelijk letterlijk op te vatten) . Matrassen en dekbedden naar buiten, beetje Vapona dabei en slapen maar!


25 juni was het al van datte: matraskes op het terras en slapen maar!
 • Naar de Zuiderkermis: Er is nu Sinksenfoor, maar als geboren 'Zinneke' is er maar één kermis die mijn hart sneller doet slaan. Trip down memory lane.

 • Toy Story 4 gaan bekijken: Ideetje voor bij regenweer. De eerste uit de reeks behoort tot één van mijn lievelingsfilms uit mijn kindertijd. Hoog tijd om de avonturen van Buzz Lightyear aan A & F te leren kennen (kadert ook in de voorpret van onze Floridatrip in 2020 -> bezoekje aan de Universal Studios)

 • Overnachten in een tipi: X2 zelfs! In juli trekken we een paar daagjes naar de Lilse Bergen met een vriendin en een heleboel kinderen, en zullen we in een heuse Indianentipi slapen. En in augustus gaan we met Board X voor de allereerste keer op surfvakantie in Frankrijk, en wordt gedurende één week een luxetipi ons onderkomen. Nu al zo veel zin in!

 • Veeeeel wandelen: Je spotte allicht via Insta veel 'backyard hikers', mensen die hun buurt al wandelend verkennen. Ik ben hier al jaren grote fan van. Ook al reizen we vaak en ver, ik ben verknocht aan het prachtige Pajottenland waar ik woon. Er zullen dus heel wat hikings op de planning staan de komende weken (en hoe je dat best met kinderen aanpakt, deel ik hier ook binnenkort). Een dagtocht langs de Ninglingspo staat ook nog op de planning.

 • De zomer vieren in een zomerbar: Mix een handvol vrienden met spelende kinderen en wat mojito's en je hebt de ideale zomeravond! Wijn op het Plein is onze favoriet in de buurt, en in La Guinguette du Parc willen we ook geraken. Hier kan je ook een zomerbar in jouw buurt terugvinden!

 • Een dagje nietsdoen: gewoon, de hele dag luieren in pyjama's en thuisblijven. Gewoon, omdat het kan.

 • Openluchtzwemmen: ook hier instant zomergevoel. Het liefst doen we dat vlakbij (Provinciedomein Huizingen), maar ook de Gavers (met hoogteparcours in het water!) of Le Bois des Rêves zijn kanshebbers. De ervaring leert me dat het rond de middag meestal rustig is, en de drukte meestal na 14u30 opkomt (nadien heb je met wat geluk slapende kinders voor een stukje van de namiddag, hoe heerlijk!)


Ze zijn echt wel enthousiast hoor (Provinciedomein Huizingen)

 • Naar Verbeke Foundation trekken: ik ben fan van 'twee-vliegen-in-één-klap'. Je weet wel, plekken waar zowel jong en oud iets aan hebben. Bij mij zijn dat vaak plekjes met een fotografische meerwaarde, waar mijn koters zich ook kunnen uitleven. Ik deelde er al eerder een aantal, maar Verbeke staat al maanden hoog op m'n lijstje.

 • Speeltuinhoppen: deelde ik ook al eerder. Niets leuker dan een 'lege' namiddag te vullen met fietstochtjes langs de leukste speeltuinen in de buurt. Neem wat boekskes en een picknick mee.

 • Playa Mi Casa: Verzamel alle waterattributen die je in huis hebt (bij ons is dat dus een waterslider, twee schelpen en groot plastieken zwembad) en zet die allemaal op. Oké, wel even zwoegen maar nadien heb je in principe enkele uren rust (tenzij je kind beslist om de aflevering 'Modderpoelen' van Peppa Big na te spelen. Hier echt gebeurd dus)

 • Naar het riolenmuseum: modder brengt me dus naadloos naar mijn volgende tip. We pikken graag af en toe een museum mee, en dit Brussels exemplaar lijkt me heel leuk om met kinderen te doen. Elke eerste zaterdag van de maand zijn er gratis rondleidingen!

 • Boomslingeren: Een hoogteparcours tussen de bomen afleggen, dat lijkt me echt de max! Mogelijk vanaf 4 jaar, en voor elke type slingeraar (sportief of niet).

 • Pretparkfun!: Elk jaar zetten we één pretpark op de planning. Los van aan het lange aanschuiven vind ik dat steeds één van de leukste dagen van het jaar. We deden eerder al de Efteling en Plopsaland, deze zomer wordt het waarschijnlijk Plopsa Coo. En zoek je een leuke tussenstop richting het zuiden, dan kan ik Park Asterix vlakbij Parijs heel warm aanbevelen.

 • Kriebels aan de voeten: Vorig jaar, op Wonderweekend (ook een enorme aanrader!) deden we het voor het eerst: een blote voetenpad! Oké, op sommigen momenten ietwat pijnlijk, maar voor 99% van de tijd dikke fun! Op Leuke Wereld van mama Lobke vond ik nog enkele andere paden. Vergeet je schrobborstel niet!

En omdat de zomer niet alleen om de kinderen draait (hoewel ik alle bovenstaande activiteiten zelf ook heel plezant vind) vink ik deze zomer hopelijk ook enkele persoonlijke doelen af. Zo ga ik op Board X leren surfen - enfin allicht een poging doen daartoe - en trakteer ik mezelf op een inspiratieweekend met Eva Daeleman. Hopelijk geeft me dat het duwtje in de rug dat ik nodig heb om 'mijn' pad verder te bewandelen. Dat pad, dat is het freelancersbestaan waarvan ik deze zomer de aftrap geef. To be continued....here ;-)


Jenni.


#zomervakantie #tripjesmetaugustenfelix #outofofficeNa hoeveel rondjes kwam de misselijkheid?

437 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven