• Jenni

#lindiesopreis: Een stukje Scandinavië in de Kempen.

Bijgewerkt op: 20 sep. 2019

Aangezien ik deze zomer veel tijd heb met de jongens, en ze het meest 'handelbaar' zijn wanneer we van huis zijn, was ik op zoek naar een leuke plek waar we enkele daagjes konden doorbrengen. Samen met vriendin Karlien en onze 5 kinderen trokken we naar de Lilse Bergen, op aanraden van een andere vriendin. Ik verwachtte er niet spectaculair veel van, want ik ben alles behalve een grote kampeerder,  nogal gesteld ben op mijn comfort als ik ben ;-) Toch was het afgelopen weekend een groot schot in de roos, en wel om deze redenen:


  1. Met stip op nummer 1: het enorme zandstrand van de camping dat een waar speelparadijs is voor de kinderen. Hele mooie houten (en originele) speeltuigen (piratenboot, klimtorens, vlotten,...) en overal ondiep water. Ideaal dus want met vijf kleintjes tussen de 3 en de 7 jaar waarvan de helft nog niet over een zwembrevet beschikt, wil je toch op je gemak zijn en niet elke keer een halve hartaanval krijgen wanneer je er eentje niet meer in het vizier hebt.  

  2. Daarnaast zijn er ook vele leuke andere attracties zoals pedalo's, een minigolf, trampolines, een skatepark en elektrische autootjes --> een van de hoogtepunten volgens de kiddo's. (ze verwarden de attractie met botsauto's, dus we weten wel niet of we nog eens zullen mogen terugkeren ;-))

  3. De camping is prachtig gelegen, midden in een dennenbos. De combinatie van het meer en de bossen deed ons zelfs wat denken aan Zweden of Noorwegen.

  4. Ik zei het al eerder, ik ben niet de meest handige persoon op deze aardkloot. Alleen met twee koters een tent opzetten zag ik dus niet zitten. Gelukkig heeft de Lilse Bergen een ruim aanbod aan originele accomodaties zoals blokhutten, foorwagens of safaritenten. August, Felix en ik sliepen in een tipi; vriendin Karlien en haar kinderen in een supercoole boomhut met een fantastisch uitzicht op het water. Let wel: de inrichting is zeer basic. Alles is echt gericht op het buitenleven. De kinderen vonden het fantastisch en een kleine heropflakkering van mijn hernia buiten beschouwing gelaten vond ik het ook best wel fijn.

  5. Niet onbelangrijk: de prijs. We betaalden nog geen 100 EUR voor 3 nachten in onze tipi. De toegang tot het zandstrand is hierbij inbegrepen. Het attractiepark is betalend, maar ook hiervoor worden zeer schappelijke prijzen gehanteerd (= je dient een 10-beurtenkaart aan te kopen van 5 EUR, waarvan er per attractie een aantal beurtjes afgeschreven wordt). Geef toe, heel weinig geld voor een deugddoende break. 


En zo zie je maar: je hoeft niet altijd naar de andere kant van de planeet te reizen om eventjes helemaal weg te zijn.
Helemaal al campingproof (let op de kousen in sandalen)


'Maar mama dat balletje gaat er nooit in en dat is niet eerlijk' - sommige dingen lopen gewoon door op vakantie.
ps: gezien het bescheiden karakter van mijn blogje is dit een volledig niet gesponsorde post. Dit relaas is dus 100% authentiek en eerlijk.


#zomervakantie #zomer2019 #tripjesmetaugustenfelix #staycation #outofoffice

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven