• Jenni

Tips voor Paris with kids!

Parijs is één van mijn lievelingssteden. Groots, meeslepend en op slechts een dikke 2,5u rijden van Brussel. Minstens om de twee jaar trekken we er naartoe waarbij we telkens een nieuwe wijk proberen te ontdekken, weg van de grote (toeristen)massa. De timing dit jaar kon niet beter: enkele dagen na de begrafenis van mijn zus hadden we écht nood om er tussenuit te gaan, enkel wij vieren. Om het leven te vieren. Wat voor ons betekent: veel stappen, ontdekken, veel eten & drinken en van elkaar genieten (klinkt cheesy, niet?) En en passant geef ik ook even onze tips mee ;-)


Wandelen galore

Citytrippen is voor ons: de sfeer opsnuiven en zoveel mogelijk te voet doen. Dag 1 deden we Le Marais, een buurt die haar Middeleeuws karakter heeft weten te behouden. De groothandels van weleer maakten plaats voor hippe restaurantjes en mooie boetieks. (Die ik helaas aan me voorbij liet gaan, met pijn in het hart, maar het was 3 tegen 1). De Place des Vosges is een heerlijke plek om in het zonnetje te liggen terwijl de kinderen zich kunnen uitleven (het park in het midden van het plein is afgesloten voor het verkeer). We keerden terug via de verkeersvrije oevers van de Seine, die bezaaid liggen met gezellige terrasjes en heel wat speelplekken voor de kinderen.


Dag 2 stonden het 9e arrondissement en het Canal Saint-Martin op het programma. Ook hier is het fijn wandelen langs de oevers, met voldoende leuke terrassen en attracties onderweg. Zo kan je ter hoogte van de Quai de l'Oise bootjes huren (en scoren bij de kinderen met een 'echte' politie- of brandweerboot) Het leuke is dat je ook met het meer multiculturele & avantgardistische, en dus minder toeristische Parijs in aanraking komt (en helaas ook met de schrijnende toestanden van de vluchtelingen, die in het noorden van de stad bivakeren). Onderweg kwamen we verschillende boten tegen die omgebouwd waren tot tentoonstellings- of bioscoopruimte.


Food!

Kidsproof (en minder :-)) adresjes:

Holybelly 5 Fijn voor ons (want mooi interieur, snelle bediening en veel andere gezinnen, waardoor we ons geen vreemde eend in de bijt voelden), fijn voor hen (heb ik al gezegd dat er een snelle bediening was?) en fijn voor ons allen (want de driedubbele pancaketorens met vers fruit & slagroom waren overheerlijk) Vaut le détour!


Peonies: Hier wilde ik absoluut naartoe omdat ik via IG al had gespot dat het interieur een plaatje is (pastelkleuren & terazzo, need I say more? Check zeker hun site of IG) en het concept (koffie & bloemen) me aansprak. Bon, niet het meest kindvriendelijk adresje en des prix très Parisiens, maar de chocolade-hazelnoottaart was om duimen en vingers af te likken (Felix at, echt waar, de kruimels van de grond :-))


Bioburger: Als je vergeet om een reservatie te maken op een zaterdagavond en twee zeurende/hongerige kinderen hebt, dan beland je sowieso in een hamburgertent. Maar niet zomaar eentje! Heerlijke bioburgers op een gezellig terrasje in een verkeersvrije straat, maakt dat ik dit adres zeker kan aanbevelen!


Is't nog ver?

Citytrippen met kinderen betekent regelmatig stoppen bij een speeltuin :-) De ideale incentive bij slentertochten en toegegeven, met dagelijks meer dan 25.000 stappen op onze stappenteller vonden we het niet erg om af en toe uit te blazen. Parijs heeft naar mijn bescheiden mening geen uitgebreid netwerk aan speeltuinen, maar dit zijn wel enkele coole plekken waar we halt hielden:

  • Jardin Nelson Mandela (aan Les Halles, 1ste arrondissement): Volledig afgesloten speeltuin in junglestijl (dus denk maar aan loopbruggen, hutjes, enz) geschikt voor kinderen tussen anderhalf en 5 jaar. Een beetje te druk soms maar een goede tussenstop op weg naar Le Marais.

  • Parc de la Vilette (19 arrondissement): Nog zo'n fijne ontdekking tijdens onze trip. Dit park herbergt verschillende attracties waarmee je gerust een hele dag kan vullen (La cité des enfants, een wetenschapspark voor kinderen, zou ook erg de moeite zijn), maar vanwege het schitterende weer bleven we buiten. De speeltuin herbergt o.a. een klim- en loopbrug in de vorm van een draak, waarvan de tong een supersnelle glijbaan-buis blijkt te zijn. Getest en goedgekeurd door onze oudste!

  • Draaimolens: Blame mijn nostalgische aard, maar ik heb een zwak voor draaimolens. En in Parijs kan je enkele pareltjes vinden. De mooiste vind ik persoonlijk die aan het Hotel de Ville en de Parc Monceau


Waar slapen we?

We sliepen in Hotel Panache, een hotel dat omwille van zijn ietwat sixties interieur met een twist al langer op mijn hotelbucketlist stond. Verre van goedkoop, maar zeer centraal gelegen (vlakbij de Grands Boulevards, dus je kan gemakkelijk alle kanten uit) en een supercoole familiekamer mét minigolfbaan en een fantastisch uitzicht over de Parijse daken. Ca vaut le prix.
341 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven