• Jenni

Weergaloos WonderWeekend*!


Ken je zo van die dingen waarover je leest en denkt 'dat moet wel cool zijn' maar die dan in het echt nog 100 keer plezanter zijn? Ewel, zo was het afgelopen WonderWeekend. Voor wie het nog niet kent: WonderWeekend is een evenement in de Plantentuin van Meise, bedacht door 4 vaders die van mening waren dat gezinnen met jonge kinderen ook recht hebben op hun festival. Bij hun ontstaan nog zeer bescheiden met 200 deelnemers, ontving deze 3de editie 10x zoveel bezoekers. Ik behoed me van hypes en ben niet zo snel lyrisch over bepaalde dingen, maar ik overdrijf niet als ik zeg dat de afgelopen twee dagen allicht één van de hoogtepunten waren van onze zomervakantie, en misschien zelfs van 2018.


Waarom? Zou het liggen aan de prachtige omgeving (ik vind de Planentuin van Meise sowieso één van de mooiste plekken in ons land) die 's avonds nog veel feeërieker is dan overdag en die ons even het gevoel gaf weg van de wereld te zijn? Of het feit dat het 2 dagen volle bak herinneringen maken geblazen was als gezin? De sfeer, die heerlijk ongedwongen was? Of de superorginele activiteiten? Ik noem maar wat: wandelen met Alpaca's, snoeptomaten sprokkelen in de snoepertjestent, Uno spelen op het Strand zonder Zand, naar de sterren kijken vanop het kasteel van Boechout (enfin, een dik wolkendek gooide roet in het eten maar de verhalen van de gids van Volkssterrenwacht Mira waren zeer interessant), ronddolen in het Plantenpaleis tot lang na sluitingsuur of ontbijten aan de Langste Picknicktafel ter wereld.


Voor August en Felix was het overnachten op de Kamping van Karton het absolute hoogtepunt, wat verrassend goed ging ondanks het feit dat het voor hen de allereerste kampeerervaring was (dat ze totaal afgemat waren zal er veel mee te maken hebben gehad :-)). Wij kwamen ietwat geraadbraakt uit de tent 's morgens omwille van een midden in de nacht ter ziele gegane luchtmatras, maar de beleving maakte veel goed.


Voor de rest was dit onze top 3 der activiteiten!


  1. Het Verwonder-je-voetenpad: een blote voetenpad, een kilometer lang gibberen (en eerlijk is eerlijk, soms ook pijnscheuten voelen) over mos, denneappels, maïs hazelnoten, modder en veel meer - we schrobben nu nog steeds onze teennagels proper.

  2. De hooizolder (waar ook wij ons volledig in lieten gaan)

  3. De avondshow 'Nosferatu': de perfecte afsluiter van een geweldige dag!Onze boodschap mocht echter niet baten.

Kamping van Karton!


Keuzestress :-)

Plezier gerandeerd voor jong...en iets minder jong ;-)


Snoeptomaatjes van de snoepertjesmarkt!


Nosferatu: kijken met ingehouden adem en open mond

Avondtoilet the camping way!

Ontbijten op de tonen van de marimba...er zijn ergere manieren om wakker te worden op zondagochtend!


The end, but we'll be back!

* Gelet op het zeer bescheiden karakter van deze blog, betaalden we ons WonderWeekend volledig zelf met onze eigen centjes. 100% garantie dus dat ons enthousiasme volledig oprecht is en enkel & alleen te danken aan het genie van de bedenkers!

168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven