• Jenni

#lindiesopreis. Wij gingen op surfkamp! Hoewasda?

Bijgewerkt op: 20 sep. 2019

Met nog wat stramme spieren en bloeduitstortingen her en der (blijkbaar kan je zelfs een zandschuurplek krijgen in je gezicht) genieten we nog na van een weekje surfen in Montalivet, Frankrijk! Enfin, het is wat je 'surfen' noemt uiteraard...eerder bodyboarden ;-) Madame Octopus staat voor authenticiteit dus hoe dat allemaal meeviel, vertel ik jullie graag kort, bondig en eerlijk in onderstaand rapport

  • De camping: Het was voor ons de eerste keer echt lang kamperen (een ver festivalverleden buiten beschouwing gelaten) dus we gingen voor de glamping-editie. Board X, de organisatie waarmee we op kamp gingen, strijkt al een paar jaartjes neer in Pine Beach Paradise aan de Franse Atlantische oceaan. Het terrein bezetten ze samen met een aantal andere organisaties die surfvakanties organiseren. Aangekomen dachten we eerst verkeerd gereden te zijn: de eerste kampplaatsen zijn exclusief voor jongeren die er op kamp zijn. Lees: jonge uitgelaten tieners met strak bovenlijf die er met surfplanken rondlopen. Hoewel ik me nog heel graag jong wil voelen, voelde ik me toch een vreemde eend in de bijt ;-) Helemaal achteraan zijn er twee gedeeltes die het 'Family' - gedeelte omvatten: tipi's en luxelodges, een speeltuin met trampoline, een speeltent én een paar gezellige eettafels rond een bar. Helemaal op maat van kinderen én ouders dus. Het sanitair was super proper (dagelijks ook grondig gepoetst) en ik mis nu al de douche-zonder-dak ;-) Een dikke 9/10 dus!

  • De organisatie: Naast de surflessen - ik opteerde voor 3 lessen en daar ben ik (en mijn ribbenkast) nog steeds dankbaar voor - konden we 2 maal daags yoga volgen. Ik ging naar de meditatie & yoga; Servaas ging twee keer in groep lopen door de bossen en de kindjes gingen tijdens de opvangmomenten naar de kinderyoga en vonden het geweldig ('maak een cirkel heel mooi rond; stap met de voeten op de grond' -> de zonnegroet op z'n Flixies). Want: elke dag was het mogelijk om de kiddies in de opvang te laten, wat wij deden tijdens de surflessen aangezien ze hiervoor nog te klein waren. Of om eens bij te slapen in de namiddag :-) Helemaal top dus en dus ook een 9/10 meer dan waard.

  • Het surfen: Oké, dat was toch de kleine domper op de feestvreugde. Ik wist dat surfen moeilijk zou zijn, maar wat ik onderschat had, was de kracht van de oceaan. Ceci n'est pas la Mer du nord mannekes. Alleen al de keiharde stroming zorgde ervoor dat met de surfplank aan de heup in het water geraken een échte work-out was. Om nog maar te zwijgen van de hoeveelheden zeewater ik binnen heb gekregen, of de smakken van de metershoge golven. Zelfs de grootste waterrat als ik die ooit in open oceaan uit een bootje sprong had hier fameus de poepers soms. Het maakt een mens wel nederig t.o.v. de oppermachtige natuur. Maar op den duur namen de angst en de frustratie het over waardoor ik er geen plezier meer aan beleefde - wat nochtans echt de bedoeling was.  Op het einde van de dag was ik zo brak dat ik geen pap meer kon zeggen. Voor mij dus een 6/10, maar ik geef het surfen nog niet helemaal op - al zal het de volgende keer in iets rustigere wateren zijn ;-) En om met de woorden van mijn surfmonitor te zeggen 'jullie zijn behoorlijk moedig om als volwassenen nog te leren surfen'. Oké dan :-)

  • De après-surf: die was er ook, en hoe! Van Pastis Petanque over Soirée Rosé of de Kaas & Wijnavond op de laatste avond: gezelligheid troef. En de kinderen, die hadden zoveel leute op de camping dat we die soms moesten vragen om te gaan slapen - omdat WIJ moe waren, voor alle duidelijkheid.

  • De omgeving: meestal doen wij vrij actieve vakanties, urenlang zonnebaden zit niet echt in ons DNA. Dat is dan op city - of roadtrip, of hiken in de bergen. Sowieso reizen waar er veel te zien is. Hier bleven we een beetje op onze honger qua bezienswaardigheden; buiten 101 wijndomeinen (we zaten in de Médoc) was er niet erg veel te zien. Uiteraard was dit niet écht het opzet van deze reis, maar het bleek toch wel dat we dit wat misten achteraf. Een kleine 6/10 dus.


Wanneer je alles optelt kom je dus aan een 7,6/10 en dat cijfer weerspiegelt perfect ons gevoel na deze reis: we gaan terugblikken op een fijne vakantie, maar deze reis zal niet in onze top 5 van meest geslaagde staan. Dat heeft niets te maken met de organisatie - want die was top - maar eerder naar ons gevoel van wat voor ons de ideale vakantie belichaamt. Blijkt dat we toch meer afwisseling nodig hebben in landschappen/activiteiten, en vooral: om optimaal te genieten van dit soort vakanties moet je volgens mij de surfvibe meer te pakken hebben. En heel misschien heeft de de zandvlooien-aanval en -allergie van de wederhelft er ook wat mee te maken ;-) 


Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken. Wil je een fijne week beleven waarbij je kinderen zich rot amuseren, je af en toe rust- en ademruimte hebt in combinatie met veel sportmogelijkheden en gewoon eens checken of surfen je ding is: aarzel dan geen seconde. Ik ga alvast nog wat mijn pop-up oefenen ;-)


Jenni.
no filterFelix doesn't like selfies.

Camplife.

Camplife, part II


Favoriete hobby deze vakantie: dennenappels verzamelen

Cheers op een leuke vakantie! (en op kleren die vuil mogen worden)

163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven